Anasayfa Güncel Ekonomi Spor Siyaset 3.Sayfa Eğitim Yaşam Dünya Sağlık Teknoloji Bunları Biliyor musunuz?

Konyaspor, Fenerbahçe sınavında

24.02.2023 11:56:00
Konyaspor, Süper Lig’in 23. haftasında oynanması planlanan fakat deprem nedeniyle ertelenen Fenerbahçe maçına 25 Şubat Cumartesi günü çıkacak. Yeşil-beyazlılar saat 19.00’da Fenerbahçe’nin konuğu olacak. Karşılaşmayı İzmir bölgesi hakemlerinden Halil Umut Meler yönetecek
Konyaspor, Süper Lig’in 23. haftasında oynanması planlanan fakat Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremler nedeniyle ertelenen Fenerbahçe maçına 25 Şubat Cumartesi günü çıkacak. Ligin ilk 22 haftalık periyodunda 21 maça çıkan ve bunlardan 6 galibiyet, 9 beraberlik ve 6 mağlubiyet elde eden yeşil-beyazlılar, hanesine yazdırdığı 27 puanla 8. sırada kendisine yer bulmuştu. Konyaspor’un rakibi Fenerbahçe ise aynı süreçte boy gösterdiği 21 karşılaşmada 14 galibiyet, 3 beraberlik ve 4 mağlubiyet aldı. Sarı-lacivertliler topladığı 45 puanla 2. sırada kendisine yer buldu. Fenerbahçe ile Konyaspor arasında, Fenerbahçe Şükrü Saraçoğlu Spor Kompleksi’nde oynanacak kritik karşılaşma saat 19.00’da başlayacak. 
DÜDÜK HALİL UMUT MELER’DE
Fenerbahçe ile Konyaspor arasında oynanacak karşılaşmayı İzmir bölgesi hakemlerinden Halil Umut Meler yönetecek. Meler’in yardımcılıklarını Mustafa Emre Eyisoy ve Cevdet Kömürcüoğlu üstlenecek. Burak Şeker ise karşılaşmada dördüncü hakem olarak görev yapacak.

HER İKİ TAKIMDA DA TEK EKSİK VAR
Fenerbahçe ile Konyaspor arasında oynanacak karşılaşma öncesinde her iki takımda da tek eksik oyuncular bulunuyor. Sarı-lacivertli ekipte Michy Batshuayi, yeşil-beyazlı ekipte ise Bruno Paz kart cezaları nedeniyle bu maçta görev alamayacak. Öte yandan Fenerbahçe’de Serdar Aziz, Gustavo Henrique, Attila Szalai, Mert Hakan Yandaş, Ferdi Kadıoğlu, Miha Zajc ve Emre Mor; Konyaspor’da ise Adil Demirbağ ve Uche İkpeazu kart sınırında yer alıyor.
YENİ TRANSFERLER FORMA GİYEBİLECEK Mİ?
Fenerbahçe ile Konyaspor arasında oynanacak karşılaşma öncesinde, yeşil-beyazlıların ara transfer döneminde kadrosuna kattığı isimlerin forma giyip giyemeyeceği merak konusu oldu. Türkiye Futbol Federasyonu’nun Futbol Müsabaka Talimatı’nın 18. maddesinin 1. fıkrasında yer alan, “Erteleme müsabakalarına, yalnızca ertelenen müsabakanın oynanması gereken tarihte kulüplerde tescilli olan futbolcular katılabilir” kuralı gereğince; Konyaspor’un yeni transferlerinden Alejandro Pozuelo, Mahir Emreli, Marlos Moreno ve Metehan Mert bu maçta görev alamayacak. Karşılaşmanın ilk planlanan tarihinde lisansı çıkartılan orta saha oyuncusu Andreas Bouchalakis ise şans bulması halinde formasını giyebilecek.
JORGE JESUS, KULÜBEDE YOK
Fenerbahçe Teknik Direktörü Jorge Jesus, Konyaspor maçında kulübedeki yerini alamayacak. Portekizli çalıştırıcı, tartışmalı anların yaşandığı Adana Demirspor maçında bitiş düdüğünün ardından hakem Ali Palabıyık ile diyaloğu sonrasında kırmızı kartla cezalandırılmıştı. 68 yaşındaki teknik adam, cezası nedeniyle Konyaspor maçında takımının başında yer alamayacak. Sarı-lacivertli ekipte takımın başında yardımcı antrenör Joao de Deus görev yapacak. 

KONYASPOR İLE FENERBAHÇE, 44. RANDEVUDA!
Konyaspor ile Fenerbahçe, Süper Lig nezdinde birbirleriyle 43 kez karşı karşıya geldi. Bu karşılaşmalardan 8’i Konyaspor’un, 32’si ise Fenerbahçe’nin üstünlüğüyle sona erdi. Arda kalan 3 karşılaşmada ise eşitlik bozulmadı. Konyaspor bu süreçte rakibine karşı 48 kez gol sevinci yaşarken, Fenerbahçe ise buna 108 gol ile yanıt verdi.
İSTANBUL’DA 22. MAÇ
Konyaspor ile Fenerbahçe, İstanbul’da ise 21 kez karşı karşıya geldi. Bu karşılaşmaların 2’sini konuk Konyaspor, 18’ini ise ev sahibi Fenerbahçe kazandı. Arda kalan 1 karşılaşmada ise eşitlik bozulmadı. Yeşil-beyazlılar bu süreçte 21 kez gol sevinci yaşarken, sarı-lacivertliler ise buna 60 golle yanıt verdi. (Mustafa Durmuş-Hasan Yıldırım)

DİĞER HABERLER