Anasayfa Güncel Ekonomi Spor Siyaset 3.Sayfa Eğitim Yaşam Dünya Sağlık Teknoloji Bunları Biliyor musunuz?

Konyaspor, Adana Demir’i ağırlıyor

18.01.2022 12:06:00
Konyaspor sezonun en duygusal müsabakasına çıkacak. Geride kalan hafta içinde genç oyuncusu Ahmet Çalık’ı kaybeden yeşil-beyazlılar, oyuncunun vefatının ardından ilk kez sahaya çıkacak. Anadolu Kartalı, Süper Lig’in 22. haftası bünyesince bu akşam Adana Demirspor’u ağırlayacak
Anadolu Kartalı Konyaspor, sezonun en duygusal maçına çıkacak. 11 Ocak Salı günü geçirdiği trafik kazası nedeniyle genç oyuncusu Ahmet Çalık’ı kaybeden yeşil-beyazlılar, vefatın ardından ilk kez sahaya çıkacak. Konyaspor, Süper Lig’in 22. hafta karşılaşmasında Adana Demirspor’u ağırlayacak. Bu akşam MEDAŞ Konya Büyükşehir Belediye Stadyumu’nda oynanacak müsabaka, saat 20.00’de başlayacak.

BİLETLER 6 TL’DEN SATIŞA ÇIKTI
Konyaspor yönetimi, bu akşam oynanacak Adana Demirspor maçının biletlerini Ahmet Çalık’ın forma numarasına ithafen 6 TL’den satışa çıkardı. Yeşil-beyazlı kurmaylar, Ahmet Çalık anısına etkinlikler düzenlenecek bu karşılaşmada tüm taraftarını yanında görmek istiyor. 

KARANFİL DAĞITILACAK
Yeşil-beyazlı taraftarlar, karşılaşma öncesince Ahmet Çalık için özel olarak yaptırılan atkı ile sahaya girecek. Öte yandan içeriye giren taraftarlara bir de karanfil verilecek. Karanfiller, yine Ahmet Çalık’ın forma numarası olan 6. dakikada sahaya atılacak.

ADANA DEMİR İLE 8. RANDEVU
Konyaspor, Süper Lig nezdinde Adana Demirspor ile 8. randevusuna çıkacak. Yeşil-beyazlılar daha önce oynanan 7 maçlık süreçte 3 galibiyet, 2 beraberlik ve 2 mağlubiyetle sahadan ayrıldı. Anadolu Kartalı bu süreçte rakibine 17 gol atarken, kalesinde ise 6 gol gördü.

KONYA’DA 4. MAÇ 
Konyaspor ve Adana Demirspor, bu akşam oynanacak maçla birlikte Konya’da 4. kez birbirlerine rakip olacak. İki kardeş takım arasında daha önce oynanan 3 karşılaşmanın 2’si Konyaspor’un üstünlüğüyle sona ererken, 1 maçta ise kazanan çıkmadı. Yeşil-beyazlılar bu süreçte 11 gol atarken, lacivert-mavililer ise buna 2 gol ile yanıt verdi.

EN FARKLI SKOR: 8-0
Konyaspor ile Adana Demirspor arasında Süper Lig nezdinde oynanan maçlarda en farklı skor, 1991-1992 sezonunda alındı. Yeşil-beyazlılar Konya’da oynanan karşılaşmada rakibini 8-0 mağlup etmeyi başarmıştı. Bu skor hem iki takım arasında, hem de Süper Lig tarihinde en farklı skorlar arasında yer aldı. Bahse konu müsabakayı 1989-1990 sezonunda Adana’da oynanan ve Konyaspor’un 5-1’lik üstünlüğü ile sona eren karşılaşma takip etti. (Hasan Yıldırım)

DİĞER HABERLER