Anasayfa Güncel Ekonomi Spor Siyaset 3.Sayfa Eğitim Yaşam Dünya Sağlık Teknoloji Bunları Biliyor musunuz?

Konyaspor’a karşı 3 maymunu oynuyorlar

28.12.2021 14:58:00
Süper Lig'in ilk yarısını 39 puanla 2. sırada tamamlayan Konyaspor, performansıyla takıma gönül verenleri mutlu ederken, bir takım kesimi de kıskandırdı. Anadolu Kartalı ligdeki üstün mücadelesiyle Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray gibi devleri geride bırakarak şimdi 100. yılında şampiyon olmak istiyor.
Zirve takibini sürdüren yeşil beyazlı takım, Süper Lig’in 19. haftasında Beşiktaş’ı evinde ağırlamış ve karşılaşma ev sahibi ekibin 1-0’lık galibiyetiyle sona ermişti. Lider Trabzonspor’la puan farkını 7’ye düşünen Konyaspor 6 maçtan beraberlikle ayrılmış, geride kalan 19 haftada 11 maçı kazanarak 39 puan ile ilk yarıyı 2. sırada bitirdi. 

Bu sezon sadece hücumda değil defansta da iyi oynayan Konyaspor'da Abdulkerim Bardakçı ve Ahmet Çalık iyi bir ikili olarak dikkat çekti.

Cikalleshi, Serdar Gürler, Endri Çekici ve Ahmet Hassan gibi isimlere sahip olan Konyaspor, 32 gol atıp 15 gol yiyerek ilk yarıyı artı 17 averajla bitirmiş oldu.

Başkan Özgökçen’den transfer açıklaması
Konyaspor Başkanı Fatih Özgökçen, Beşiktaş galibiyetinin ardından yaptığı basın açıklamasında “Sezonun ilk yarısını tamamladık. Sezon başından itibaren hep mücadele edecek bir takım oluşturma gayreti içerisindeydik. Belki mağlup olabiliriz, galip gelebiliriz, berabere de bitebilir ama Konyaspor Futbol Takımı 90 dakika boyunca mücadele eden bir takım olacak dedik. Bugün 19. maç sonrasında görüyoruz ki mücadele eden 90. dakikaya kadar oyunu alma arzusu içerisinde olan bir takım oluştu. Takımla, teknik ekip başta olmak üzere hepsiyle gurur duyuyorum. Konyaspor, belki tarihinde ilk defa ikinci sırada lidere 7 puan yakınlıkta, 3. Takımdan 6 puan önde olarak ligin ilk yarısını kapattı.” İfadelerini kullandı.

Transfer konusuna değinen Başkan Fatih Özgökçen, “İnşallah ufak tefek bazı takviyeler yapabiliriz. Hocamızın elimize ulaşan bir raporu var. Ona göre bakacağız, belki takviye gerekmeyebilir. Kararı yönetim kurulumuzla beraber vereceğiz. İkinci 19 maçı da bu şekilde mücadele ederek ligi en iyi şekilde bitirme arzusu içerisindeyiz. İkinci yarılar daha zor oluyor. Bugün 20 binin üzerinde bir seyircimiz vardı. Bu da bizi son derece mutlu etti. Bu taraftar Konyaspor takımına destek verdiği müddetçe takımımız da inşallah daha iyi yerlerde olacaktır.” dedi.

Konyaspor Teknik Direktörü İlhan Palut Beşiktaş'ı 1-0 mağlup etikleri maça ilişkin açıklamalarda bulundu.

Zor bir maç olacağını maç öncesinde düşündüklerini söyleyen İlhan Palut, “Süper Lig'de her maç zor. Beşiktaş ligin en iyi kadrolarından birisi. Ayrıca son 3 hafta kadro kalitesine mücadele gücünü de ekleyen bir Beşiktaş takımını analiz ettik. Burada yapmamız gereken bu mücadeleye en az Beşiktaş kadar karşılık verip kendi pozitif oyunumuzu da sahaya yansıtmaktı. Tahmin ettiğimiz gibi geçti maç, kolay değildi. Sahada büyük bir mücadele vardı. Taktik savaşı vardı. Onlar bizim Amir ile oyun kurmamızı engellemeye çalışırken, biz onların Pjanic ile oyun kurmasını engelledik. Bu da maçı dengede giden bir maç haline bürüdü. Beşiktaş'ın ilk yarı duran topta net bir pozisyonu vardı. Bizim de ataklarımız vardı. İkinci yarı da buna benzer geçti. Oyun olarak bir denge vardı ama net gol pozisyonları anlamında Beşiktaş bir adım öndeydi. Belki pozitif futbol adına kendi standartlarımızın çok üzerine çıkamadık. Ama takımımda 1. dakikadan başlayıp 90+5. dakikaya kadar süre gelen bir arzu, istek ve mücadele vardı. Oyuncularımın bunun karşılığını son dakika gölüyle de olsa almalarına çok mutlu oldum. Gol atanın kazanacağı bir maç şekline bürünmüştü son 20 dakikada ve biz bunu başardık. Oyuncularımı kutluyorum verdikleri bu mücadeleden dolayı. Eksiklerimiz vardı, bunu hissettirmediler. Beşiktaş'a da ligin ikinci yarısında başarılar diliyorum” dedi.

Konyaspor’a karşı 3 maymunu oynuyorlar
Anadolu temsilcisi şimdi 100. yılında bir kez daha şampiyon olup süper kupayı evine getirmeyi hedefliyor. Ancak Konya dışı ne yazılı basın ne de ulusal medya bu başarıyı görmek, göstermek istemiyor. Ya da görmezden gelmeleri isteniliyor. Takıma dair ne manşetler atıldı ne de adı zikredildi. Köşe yazarları ve spor programcıları sanki adete lal oldu. Görmek istemeyenlere rağmen görülen bir gerçek var! O da, asırlık çınar KONYASPOR

Kıskananlar, çekemeyenler elbette olacak. Bu camia çok operasyonlar gördü.  Adı “Hoşgörü Şehri” ya… Hepsini hoşgördü… Takımıyla ve kentiyle kenetlenip zorlukların üstesinden bir bir geldi. Anadolu Kartalı şimdi takımı, taraftarı ve yerel medyasıyla 2. sezonda da destan yazmaya kararlı…  (Konhaber / Kemal Sayın)

DİĞER HABERLER