Anasayfa Güncel Ekonomi Spor Siyaset 3.Sayfa Eğitim Yaşam Dünya Sağlık Teknoloji Bunları Biliyor musunuz?

Konyalılar yeni etliekmek fiyatına ne diyor?

09.01.2023 10:18:00
Konya’nın eşsiz lezzeti… Ünü dünyaya yayılan etliekmeğe zam geldi… Peki, Konya’da etliekmek fiyatı ne kadar oldu? Zam sadece etliekmeğe mi? Başka ürünlere de zam var mı? İşte cevaplar…
Videoyu İzlemek İçin Tıklayınız...
Usta ellerde inceltilen hamur uzayıp gidiyor… Konya’ya özgü bir lezzet… Fırından çıkınca ağızda çıtır çıtır eden bu lezzeti yiyenler kendini durduramıyor…
Ancak bu lezzeti yemek için biraz kemer sıkacak gibiyiz… Çünkü kokusu ve aromasıyla Konya mutfağının vazgeçilmezi olan etliekmek fiyatına zam geldi.
Ekonomik dalgalanma fırıncıları da derinden etkiledi. Yeni yılla birlikte fırıncıların girdi maliyetleri zirveyi görünce 180 gram etliekmek hamuru 7 lira, tek etliekmek ise 80 lira oldu.
Dana etinin bıçakla incecik kıyılmasıyla elde edilen bıçakarası da zamdan nasibini alanlar arasında… 180 gram hamur ve 100 gram bıçakarası et bulunan tek bıçakarası fiyatı da 90 TL’ye yükseltildi.
Öte yandan lahmacun ve yağ somunu fiyatları da zamlandı. 90 gram hamur, 60 gram malzeme bulunan lahmacun fiyatı 40 TL olurken, yağ somunu 70-100 TL arasında fiyatlarla satışa sunuluyor.

 
ETLİEKMEK FİYAT TARİFESİ ÇIKTI

İşte güncel rakamlar;


 

DİĞER HABERLER