Anasayfa Güncel Ekonomi Spor Siyaset 3.Sayfa Eğitim Yaşam Dünya Sağlık Teknoloji Bunları Biliyor musunuz?

Konyalı Teknik Direktör Erdoğan: Önce oyunu, sonra kupayı kazanacağız

20.09.2023 14:17:00
20 Eylül 2023 Çarşamba günü Hırvatistan'da başlayan UEFA Gelişim Turnuvası'nda yer alan Türkiye 15 Yaş Altı Milli Futbol Takımı'nın Konyalı teknik direktörü Selçuk Erdoğan, futbolda marka değerinin sahadaki oyun olduğunu söyledi.
Erdoğan, “Dünya futbolunda son yıllarda öne çıkan unsur marka değeri. Futbol odaklı bir konuyu irdeleyecek olursak marka değeri sahadaki oyundur. Biz de genç milli takımların yeni yapılanmasında başlangıçta tamamıyla oyun odaklı gidiyoruz. Genç milli takımlar teşkilatı olarak, bunu en alt yaş kategorisinden en üst seviyeye taşımak bizim temel amacımız” dedi.

"Kazanmayı hedef edindik"

15 Yaş Altı Milli Takımının aday kadrosunun büyük bir titizlikle oluşturulduğunun altını çizen Akşehirli Erdoğan, “Haziran ayında genç milli takımlar ekiplerinin katılımıyla tüm ülke tarandı. Öncesinde yapılan kamplardan toplam 65 oyuncu seçildi ve milli takımlar tesislerinde misafir edildi. Seçmeler sonrasında ilk etapta Ağustos'ta Makedonya ile oynadığımız karşılaşmalar için 2009 kuşağından toplam 35 oyunculuk bir kamp kadrosu oluşturduk. Oyuncularımız iki karşılaşmaya çıktı, bu karşılaşmalara çıkarken öncelikle oyunu kazanmayı hedef edindik, sonrasın da maçları kazanmayı, beraberinde ay-yıldızı iyi bir şekilde temsil edip itibar kazanmayı amaç edindik” diye konuştu. (Veli Şengül)

DİĞER HABERLER