Anasayfa Güncel Ekonomi Spor Siyaset 3.Sayfa Eğitim Yaşam Dünya Sağlık Teknoloji Bunları Biliyor musunuz?

Konyalı sanatçı Ramazan Danış’a Ustalık Beratı

26.03.2021 19:03:00
Atatürk Kültür Dil ve Tarih Yüksek Kurumu tarafından Konyalı sanatçı Ramazan Danış, Türkiye'de geleneksel ve gelenekli sanatlara katkılardan dolayı Ustalık Beratı’na layık görüldü. Danış ödülünü, TDK Başkanı Gürer Gülsevin’in elinden aldı.
Atatürk Kültür Merkezinde düzenlenen törene Atatürk Kültür Dil ve Tarih Kurumu Başkanı Prof. Dr. Muhammed Hekimoğlu, Türk Dil Kurumu Başkanı Prof. Dr. Gürer Gülsevin, Atatürk Kültür Merkezi Başkanı Dr. Zeki Eraslan, Geleneksel Sanatlar Ustası ve Yönetim Kurulu üyesi Mehmet Tahir İkiler'in yanı sıra Kültür Bakanlığı UNİMA sanatçıları katıldı. 

“ALTINI SANATÇILAR DOLDURACAK”
Prof. Dr. Muhammed Hekimoğlu, törende yaptığı konuşmada, sanatın ve sanatçının toplumun değerleriyle bir olması gerektiğine işaret etti.

Hekimoğlu, “Sanatçı denilince kendi toplumunu küçükseyen, değerlerini hiçe sayanlar yerine, değerlerine bağlı bireyler akla gelmeli. Türkiye kendi mecrasında sanatıyla, sanayisiyle, ekonomisiyle daha iyi yerlere gidecek. Ama bütün bunların altını sanatçı dolduracak.” dedi.  

“YERLİ VE MİLLİ OLANA SAHİP ÇIKILMALI”

Ödülünü Türk Dil Kurumu Başkanı Prof. Dr. Gürer Gülsevin'den alan Ramazan Danış, önemli bir kurum tarafından Ustalık Beratına layık görülmesinden duyduğu mutluluğu dile getirdi.

Danış, “Artık kurumların yerli ve milli olana sahip çıkmaları gelecek nesiller açısından büyük önem arz ediyor. Geçmişine sahip çıkmayan toplumlar geleceği inşa edemez. Emeği geçen herkese teşekkür ederim.” diye konuştu.

DİĞER HABERLER