Anasayfa Güncel Ekonomi Spor Siyaset 3.Sayfa Eğitim Yaşam Dünya Sağlık Teknoloji Bunları Biliyor musunuz?

Konya'ya 62 km uzaklıkta! Şehir merkezinden kaçmak isteyenlerin yeni adresi

27.04.2024 10:50:00
Türkiye’nin en büyük yüz ölçümüne sahip olan Konya’da birçok yer keşfedilmeyi bekliyor. Kestel Gölü'de onlardan birisi. Mükemmel manzarası ve tarihi geçmişi ile ziyaretçilere görsel bir şölen yaşatan Kestel gölü tam olarak hangi lokasyonda yer almaktadır?

Konya’da sessizliği ve huzuru arayan kişiler için uygun olan Kestel Gölü doğal güzellikleriyle her geçen gün öne çıkıyor. Konya merkeze 62 km uzaklıkta bulunan tarihi yapısı ve muazzam göl görüntüsü ile ziyaretçilerin gözdesi olmaya devam ediyor. 

Sessiz sakin bir kamp için biçilmiş kaftan 

Kestel Gölü hem mesire alanı hem de dağdan gelen doğal buz gibi kaynak suyu ile vatandaşların dikkatini çekiyor.Sessiz,sakin bir ortam sağlayan Kestel Gölü kamp severler için adeta biçilmiş kaftan.Çadırınızı ve ekipmanlarınızı götürerek ortamın keyfini çıkarabilirsiniz.Sadece derme çatmanın, makyajsızlığın aslında ne kadar büyük bir lüks olduğunu bilenler takdir edebilir burayı. 

Konya'ya 62 km uzaklıkta

Şehrin gürültüsünden uzaklaşmak doğa ile iç içe vakit geçirmek için güzel bir alan sunan barajda Konyalılar gölün etrafında bulunan çam ağaçlarının gölgesinde piknik yaparak hafta sonlarını geçiriyorlar. 

Kestel Kalesi tarihi yolculuğa çıkartıyor! 

Kestel Gölü'nün çevresi ilk çağlara kadar uzanan oldukça eski bir yerleşim yeridir.Bölgede bulunan Kestel kalesi sizi tarihi bir yolculuğa çıkartırken doğanın sesi size eşlik ediyor. Burada bulunan kale kalıntıları, bu yörenin çok eski tarihten beri yerleşim olduğunu gösterir.

Gölün Özellikleri

- Kestel gölünün çıkışı yer altına doğrudur.
- Bu gölün yüzölçümü ise 25 kilometre karedir.
- Bu göl adını bulunduğu köy olan Kestel'den almaktadır.
- Karstik göl türleri arasında yer alır.
- Kestel gölü tarımsal amaçlı kurutulmuş bir göldür.
- Bu gölün en derin yeri ise 4 metredir.

(Veli Şengül) 

DİĞER HABERLER