Anasayfa Güncel Ekonomi Spor Siyaset 3.Sayfa Eğitim Yaşam Dünya Sağlık Teknoloji Bunları Biliyor musunuz?

Konya Veteriner Hekimleri Odası hayvan barınağında incelemelerde bulundu

28.11.2022 16:26:00
Konya Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Mesut Koçak ve beraberindeki heyet Sahipsiz Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi’ni inceledi. Başkan Koçak, “Merkezin her anlamda amacına hizmet edebilecek yeterlilikte olduğu görülmüştür” dedi.
Konya Veteriner Hekimleri Odası Yönetim Kurulu ve veterinerler ile birlikte, Konya Sahipsiz Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi’nde incelemelerde bulundu.
Yapılan incelemelerde Sahipsiz Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi’nin her anlamda amacına hizmet edebilecek yeterlilikte olduğu kanaatine varıldı.
Başkan Mesut Koçak, “Sessiz can dostlarımız için bakım, besleme, teşhis, tedavi, aşılama, cerrahi operasyon ve dahiliye konusunda yüksek standartlarda çalışma imkanı sağlanması sayesinde, tüm hayvanların sağlık durumlarının iyi olduğu meslektaşlarımız ile istişare edilerek tespit edilmiştir. Sahipsiz sokak hayvanları için Konya Büyükşehir Belediyemizin verdiği hizmette hayvan refahı için herhangi bir olumsuzluğa da rastlanmamıştır” dedi.

Hukuki süreci takip edeceklerini belirten Koçak, “Yaşanan ve münferiden olduğu açıkca ortada olan bu elim olayın tekrarlarının yaşanmaması için gerekli cezaların verilmesini Devletimizin Adli makamlarından beklemekteyiz. Konya Büyükşehir Belediyesi yetkililerinin Hayvan Sağlığı ve Refahı için gerekli imkanları oluşturduğu ve görevli Veteriner Hekimlerimizin de canla başla çalıştığı Konya’mızın ve Ülkemizin güzide hayvan barınağı da dahil olmak üzere hiçbir yerde hayvanlara eziyet ve şiddet uygulanmamasını temenni eder bu hadisenin takipçisi olduğumuzu bildiririz. Dün ve bugün de olduğu gibi; Allah’ın bizlere emaneti olan sessiz can dostlarımızın sesi ve yardımcısı olmaya devam edeceğiz.” İfadelerini kullandı.

 

DİĞER HABERLER