Anasayfa Güncel Ekonomi Spor Siyaset 3.Sayfa Eğitim Yaşam Dünya Sağlık Teknoloji Bunları Biliyor musunuz?

Konya'nın o ilçesinde ilk defa tiroidektomi ameliyatı gerçekleştirildi

09.07.2023 14:52:00
Konya'nın Kulu ilçesindeki Devlet Hastanesinde bir doktor tarafından ilk defa Total Tiroidektomi ameliyatı yapıldı.
Kulu ilçesinde bir hasta tedavi için Kulu Devlet Hastanesi'ne başvurdu. Hastanın Op. Dr. Rıfat Bezirci tarafından yapılan muayene sonucunda tedavisine başlandı. Hastaya Op. Dr. Bezirci tarafından cerrahi işlem sonucunda Total Tiroidektomi'ni ameliyatı yapılarak sağlığına kavuşturuldu.

Kulu Devlet Hastanesi tarafından yapılan açıklamada, "09.03.2023 Tarihinde boyunda şişlik şikayeti ile hastanemiz Genel Cerrahi polikliniğine başvuran hasta Op. Dr. Rıfat Bezirci tarafından muayenesi yapılmıştır bilinen Tiroid nodülü olan hastanın dış merkezden ince İğne Aspirasyon Biyopsisi önemi belirsiz Atipi olarak görüldü. Hastada kozmetik kaygılar ve bası semptomları olması üzerine hastaya boyun USG işlemi yapıldı. Boyun USG sonucunda Tiroid sağ lobunda büyüklüğü 3x2 cm yaklaşık boyutlu sol lobunda ise büyüklüğü 1 cm boyutlu çok sayıda nodül gözlendi. Ameliyat kararı alınan hastaya preop hazırlık için Uzm. Dr. Eyüp Fatih Cihan tarafından değerlendirilerek ameliyat onayı alındı. 

13.03.2023 Tarihinde Genel Cerrahi uzmanı Op. Dr. Rıfat Bezirci tarafından bilateral total Tiroidektomi ameliyatı yapıldı. Ameliyat esnasında bir komplikasyon yaşanmayan hasta genel cerrahi servisinde takibe alındı. Hastanın takiplerinde ek patoloji bulgusu saptanmaması üzerine hasta önerilerle,şifa ile taburcu edildi. Ameliyat sonrası 2. haftada kontrol muayenesi için çağırılan hastanın patoloji rapor sonucu Papiler benzeri nükleer özellik gösteren Non-invaziv Foliküler Tiroid Neoplazmı (NIFTP)olarak sonucu alınmıştır.

Yapılan cerrahi işlemin tedavi için yeterli olduğu görülerek hastanın tedavisi tamamlanmıştır. Hastanın takiplerine hastanemiz genel cerrahi kliniğince takip edilecektir. Hastamıza geçmiş olsun dileklerimizi iletir, Hekimlerimize başarılar dileriz." denildi.  (Ertan Özkök/Kulu)

DİĞER HABERLER