Anasayfa Güncel Ekonomi Spor Siyaset 3.Sayfa Eğitim Yaşam Dünya Sağlık Teknoloji Bunları Biliyor musunuz?

Konya'nın bazı ilçelerinde eğitime kar engeli!

08.02.2022 23:33:00
Konya'nın bazı ilçelerinde etkili olan yoğun kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle yüz yüze eğitime ara verildi.
İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre Konya'nın Akşehir, Tuzlukçu, Ilgın, Kadınhanı, Hadim, Taşkent, Seydişehir, Beyşehir, Derbent, Yunak, Doğanhisar, Hüyük, Altınekin, Akören, Bozkır, Ahırlı, Sarayönü, Çumra, Cihanbeyli, Yalıhüyük ilçelerinde kar yağışı, olumsuz hava şartları ve yollardaki buzlanma nedeniyle 9 Şubat 2022 Çarşamba günü bir gün süre ile yüz yüze eğitime ara verildi. 

Merkez ilçelerde son durum
Selçuklu ve Meram ilçelerinde yoğun kar yağışından dolayı 09.02 2022 Çarşamba günü hıfzısıhha kurulu kararları ile uzaktan eğitim yapılacaktır.

Karatay ilçesi de tatil edildi
Merkez Selçuklu ve Meram ilçelerinden gelen kar tatili haberlerinin ardından gözler  bu kez Karatay ilçesine çevrildi. Sabah saatlerinde Karatay ilçesi için "09.02.2022 günü sadece ilköğretim kurumları taşımalı için tatil kararı alınmış olup diğerleri eğitime devam edecektir" açıklaması gelmişti.

Ancak ilerleyen saatlerde Karatay ilçesininde tatil edildiği açıklandı. Yapılan açıklamada "Gelişen hava koşulları, kar yağışının artması nedeniyle Karatay ilçemizde ilçe hıfzısıhha kurul kararı ile 09.02.2020 Çarşamba günü yüz yüze eğitime 1 gün ara verilmesine ve uzaktan eğitim yapılmasına karar verilmiştir" denildi.

Bu sürede engelli ve hamile kamu çalışanları idari izinli, Halk Eğitim kursları, tüm özel resmî kurslar ile işletmelerde beceri eğitimi gören öğrenciler için  tatil edilmiştir.

(Diğer ilçelerden tatil haberleri geldikçe liste güncellenecektir)

DİĞER HABERLER