Anasayfa Güncel Ekonomi Spor Siyaset 3.Sayfa Eğitim Yaşam Dünya Sağlık Teknoloji Bunları Biliyor musunuz?

Konya Müftülüğünde ‘hac’ heyecanı

13.03.2023 16:26:00
Hacı adayları kutsal topraklara kavuşmak için gün sayıyor. Hac ibadetini yerine getirme hayaliyle yanıp tutuşan hacı adaylarının kayıt işlemleri başladı.
Binlerce hacı adayı kutsal topraklara gitmek için gün sayarken, ülkemizi derinden etkileyen deprem felaketinin ardından hac kuraları ileri bir tarihe ertelenmişti.8 Mart’ta tarihinde kura çekildi gidecek isimler belli oldu.
13 Mart itibariyle hac kesin kayıtları da başladı. Konya’dan kutsal topraklara gitmeye hazırlanan vatandaşlar da günün erken saatlerinden itibaren il müftülüğüne akın etti.
Uzun yıllardır bekleyenler de vardı, covid-19 salgını nedeniyle gidemeyenler de… Hacı adayları çok mutluydu. Kutsal topraklara kavuşacak olmanın heyecanıyla işlemlerini yaptırdılar. 
Bu yıl Türkiye’den 83 bin Konya’dan ise 3400 haçı adayının kutsal topraklara gideceğini söyleyen Konya il Müftü Yardımcısı Kuddusi Uysal “ Allah’ın izniyle hacı adaylarımızın yüzde 60 Diyanet işleri Başkanlığımız, yüzde 40’ı şirketler vasıtasıyla kutsal topraklara gidecek. Biz de onlarla aynı heyecanı aynı mutluluğu paylaşıyoruz” dedi. Kayıtlar 24 Mart’a kadar devam edecek. 

DİĞER HABERLER