Anasayfa Güncel Ekonomi Spor Siyaset 3.Sayfa Eğitim Yaşam Dünya Sağlık Teknoloji Bunları Biliyor musunuz?

Konya mavi tünel içme suyu şebekesinde patlama! Altınapa devreye girdi

04.05.2023 09:00:00
Konya’da, kentin su içme ihtiyacını büyük ölçüde karşılayan Konya mavi tünel içme suyu ana şebekesinde büyük bir arıza meydana geldi. Bazı mahallelerde su kesintisi yaşanırken, sorunun giderilmesi için ekipler yoğun çaba sarf ediyor. Peki, Konya mavi tünel içme suyu ana şebekesinde sorun ne zaman giderilecek?
Videoyu İzlemek İçin Tıklayınız...
Konya mavi tünel içme suyu ana şebekesinde büyük bir arıza meydana geldi. Arızanın giderilmesi için Konya Büyükşehir Belediyesi ekipleri, yoğun bir şekilde çalışıyor.
Arızayı onarmak için şebekede kalan su ekipler tarafından boşaltılırken, boşaltma işlemi öğlene kadar devam edecek.
ALTINAPA ARITMA TESİSİ DEVREYE ALINDI
Meydana gelen arızadan, vatandaşların en az oranda etkilenmesi için Altınapa arıtma tesisi devreye alındı. Bu süreçte bazı mahallelerde ve hidrofor kullanmayan binalarda basınç kaynaklı aksaklık yaşanabileceği öğrenildi. 
“ALLAH, BETERİNDEN MUHAFAZA ETSİN”
Konuyla ilgili sosyal medya hesabından açıklama yapan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, “Şehrimize mavi tünelden gelen ana içme suyu şebekesinde büyük bir arıza meydana geldi. İlk müdahaleyi yaptık. Arızayı onarmak için şebekede kalan suyu boşaltıyoruz. Boşaltma işlemi öğleye kadar devam edecek. Arızadan, hemşehrilerimizin en az oranda etkilenmesi için kuyularımızı ve Altınapa arıtma tesisimizi devreye aldık. Allah, beterinden muhafaza etsin” dedi. 


 

DİĞER HABERLER