Anasayfa Güncel Ekonomi Spor Siyaset 3.Sayfa Eğitim Yaşam Dünya Sağlık Teknoloji Bunları Biliyor musunuz?

Konya JASAT timleri traktör hırsızlarına göz açtırmadı

27.02.2021 19:07:00
Konya’da 300 bin TL değerindeki iki traktörü çaldığı tespit edilen 4 şüpheli, 312 saat güvenlik kamera görüntüsü izlenip, kiraladıkları araçlardan yola çıkılarak yakalandı.
Olay, Karatay ilçesine bağlı Divanlar Mahallesinde meydana geldi. 24 Ocak günü jandarma karakoluna giden A.Ö. (33) ve M.Ö. (63) isimli vatandaşlar traktörlerinin çalındığı yönünde ihbarda bulundu. Bunun üzerine İl Jandarma Komutanlığı  Asayiş Şube Müdürlüğüne bağlı JASAT timleri  ve Karatay Merkez Jandarma Komutanlığı ekipleri hırsızlık olayının meydana geldiği bölgede çalışma başlattı. Ekipler bölgede bulunan güvenlik kamerası, MOBESE ve PTS kayıtlarını incelemeye aldı. 92 kamera ve 312 saatlik görüntüyü inceleyen ekipler, şüphelilerin Divanlar Mahallesinden yola çıkarak Ovakavağı Mahallesi, Karkın Mahallesi, Çumra merkez istikametini kullanıp, il merkezi istikametine doğru gittiklerini tespit etti.
2 ŞÜPHELİ TUTUKLANDI 2’Sİ SERBEST
Jandarma ekipleri, çalınan traktörle yol boyunca bir otomobilin öncülük ettiğini ve şüphelilerin başka bir aracı daha kullandığını belirledi. Ekipler, araçların B.Y. (33) tarafından kiralandığını tespit etti. Bunun üzerine B.Y. ile birlikte olayı gerçekleştirdiği saptanan K.Y. (23), S.Y. (29),  ve M.S.B. (19) gözaltına alındı. Yapılan fiziki takip sonucunda da traktörlerin Altınekin ilçesine bağlı Sarnıç Mahallesinde olduğu öğrenildi. Traktörler belirlenen adreste bulunarak sahiplerine teslim edildi. 4 şüpheli jandarmadaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. B.Y. ve S.Y. tutuklanırken diğer iki şüpheli adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı.
 

DİĞER HABERLER