Anasayfa Güncel Ekonomi Spor Siyaset 3.Sayfa Eğitim Yaşam Dünya Sağlık Teknoloji Bunları Biliyor musunuz?

Konya Emniyet Müdürlüğünden şehir içi trafiğine neşter!

30.11.2021 11:07:00
Son zamanlarda Konya’nın başta gelen sorunlarından olan trafik yoğunluğu ile ilgili İl Emniyet Müdürlüğü ve Büyükşehir Belediyesi’nin koordineli çalışmalarıyla yeni düzenlemeler yapılarak yoğunluğun en aza indirilmesi hedefleniyor.
Konya İl Emniyet Müdürü Engin DİNÇ’in göreve başladıktan sonra gözlemlediği eksikliklerin başında trafik sorunu geliyordu. Şehir içi ve bölge trafiğindeki sorunların Konya gündeminden çıkarılması için yapılan incelemeler neticesinde Konya İl Emniyet Müdürlüğü ve Büyükşehir Belediyesinin koordineli çalışmalarıyla bir takım düzenlemeler getirildi.

Trafikte yeni düzenlemeler, yoğun kavşaklarda yönlendirmeler yapıldı
Yeni İstanbul Caddesi Mobilyacılar kavşağı otogar istikameti noktasında akşam saat.17.00 ile 19.00 saatleri arasında oluşan trafik yoğunluğu ve trafik akışının aksaması ile ilgili alınan kararlara istinaden trafiğin rahatlatılması amacıyla yapılan uygulamalar doğrultusunda, saat 17.00 itibari ile Erkan Caddesinden gelip, Yeni İstanbul Caddesi istikametine katılım yapan araçlar Uluyayla köprüsüne yönlendirilerek Güzeldere Caddesi ve Barış Caddesi üzerinden geçiş yapmaları sağlandı.

Güzergah üzerindeki Vezirhan kavşağındaki dinamik kavşakta yeşil yanma süresi maksimum seviyeye çıkartılarak uzatıldı ve araçların bu güzergahı kullanması sağlandı. Ankara Adana Köprülü Kavşağı istikametinden gelip mobilyacılar kavşağından otogar istikametine giden araçlar Mobilyacılar kavşağına girmeden İstikamet Caddesine yönlendirilerek Albayrak Caddesi, Selçuklu Caddesi, Dr.Sadık Ahmet Caddesinin kullanılması sağlandı. Mobilyacılar kavşağı ve ileri kısımda yer alan üst geçidin trafik yoğunluğu azaltıldı.

Yapılan çalışmalar doğrultusunda alınan istatistik veriler incelemediğinde Uluyayla kavşağı otogar istikameti noktasında araç yoğunluğunun bir önceki güne oranla büyük oranda azalma olduğu ve böylelikle trafiğin en yoğun olduğu işe gidiş geliş saatleri arasında yaşanan yoğunluk azaltılarak trafikteki sürücülerin ulaşımları rahatlatıdı.

Yeni EDS’lerle Konya Trafiği Daha Güvenli
Trafik akışının kontrolü, aşırı hızın önüne geçilmesi ve ulaşım optimizasyonun yapılması, kent yaşantısının kurallara uygun, belli normatif yapıya kavuşturulması için ve trafikte düzeni bozan araçlardan kaynaklanan kazaların önlenerek can ve mal emniyetinin sağlanması amacı ile geliştirilen Elektronik Denetleme Sistemi, Konya’nın birçok noktasına daha kazandırıldı.

EDS-3 Projesi kapsamında, Aliya İzzet Begoviç Caddesinde 2 koridor 12 kamera, Ankara Çevre Yolu Caddesinde 15 koridor 48 kamera, Karaman Çevre Yolu Caddesinde 2 koridor 8 kamera, Hatıp Caddesinde 2 koridor 8 kamera, Antalya Çevre Yolu Caddesinde 2 koridor 12 kamera, Veysel Karani Caddesinde 2 koridor 8 kamera, Aslım Caddesinde 2 koridor 12 kamera ile 7 noktaya daha Elektronik Denetleme Sistemi kazandırıldı.

Ekip araçlarının görünür olması ihlallerin önüne geçiyor
Ekip araçlarının görünür olması, trafik kurallarını ihlal edecek olan sürücüleri daha dikkatli olmaya yönlendirerek trafiğin akışının daha düzenli olmasını sağlamaktadır. Bu nedenle Konya Trafik Denetleme ve Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü, ekip araçlarının yollardaki görünürlüğünü en üst seviyeye çıkartarak trafikte kural ihlallerinin, kazaların önlenmesini ve azaltılmasını amaçlamaktadır.

Trafik ekiplerinin şehir içi denetlemelerini sıklaştırması ve birçok noktada gerçekleştirmesiyle hız ihlali, kırmızı ışık ihlali, yaya geçidi ihlali, park ihlali ve araçların teknik aksamlarında değişiklik yapılarak gürültüye sebep olması gibi birçok trafik kuralı ihlalin denetlenerek en aza indirilmesi sağlandı.

Konya Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü’nün yoğun çalışmaları ile park yasağı olan bölgelere, otobüs duraklarına, bisiklet yollarına, yaya kaldırımlarına ve engelli park yerlerine park eden araçlar titiz bir şekilde denetlenerek bu ihlallerin büyük ölçüde önüne geçildi.

Tedbirlerin sürdürülebilir ve kalıcı olması önemli
Konya trafiğinin vatandaşlar için hem güvenlik hem de yoğunluk açısından artık büyük bir sorun olmaması için titizlikle ve yoğun bir şekilde çalıştıklarına değinen Trafikten Sorumlu Emniyet Müdür Yardımcısı Selçuk Muğdatoğlu, 3 aylık dönem içinde büyük bir başarı sağladıklarını ve alınan tedbirlerin sürdürülebilir ve kalıcı olması için çalışmalarına devam ettiklerini dile getirdi.

DİĞER HABERLER