Anasayfa Güncel Ekonomi Spor Siyaset 3.Sayfa Eğitim Yaşam Dünya Sağlık Teknoloji Bunları Biliyor musunuz?

Konya’dan Osmanlı İmparatorluğu'nun başkentine 'Ecdadın İzinde'

20.10.2022 17:43:00
Konya Modeli Belediyecilik anlayışıyla hizmet eden Konya Büyükşehir Belediyesi, gençlerinde en büyük destekçisi. Milli ve manevi değerlerimizi gençlere aşılamak amacıyla, “Ecdadın İzinde İstanbul Gezisi” sürüyor. Bu haberimizle okuyucularımızı Selçuklunun Başkentinden, Üç İmparatorluğa Başkentlik yapan şehir İstanbul’a götürüyoruz…
Gençler günler öncesinden hazırlandı, Selçuklu Payitahtı Konya’dan Osmanlının Başkentine hareket başladı.
Öğrenciler uykudayken ‘destur’ çekildi, vogana gelen kişi “Ey Konstantiniye! Ya sen beni alırsın, ya ben seni alırım!” sözünün sahibi Fatih Sultan Mehmet’ti. 
Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından “Ecdadın İzinde” sloganıyla Konya’nın 31 ilçesindeki 60 bin 11. ve 12. sınıf öğrencisine yönelik düzenlenen İstanbul gezisi sürüyor.
Yüksek Hızlı Tren, varış noktası Bakırköy istasyonuna geldi. Tur otobüslerine binildi. Rehberler eşliğinde İstanbul’un tarihi mekânları öğrencilere anlatıldı. Ve ilk durak sur içinde yer alan ve İstanbul’un en canlı merkezlerinden olan Eminönü oldu.
Öğrenciler için en heyecanlı andı… Vapura binildi ve boğazın eşsiz manzarasının tadı çıkarıldı. Adıyla şanıyla büyük olan İstanbul’da Boğaziçi’nin atmosferi muhteşemdi.
Marmara denizi üzerinde hatıra fotoğrafları çekildi, martılar eşliğinde boğaz turu devam etti. Vapurun iskeleye yanaşmasıyla Topkapı Sarayının has bahçesi Gülhane Parkının yolu tutuldu.
Gezide son durak dünya mimarlık tarihinin günümüze kadar ayakta kalmış en önemli eserlerinden biri olan Ayasofya-i Kebîr Câmi-i Şerîfi oldu.
Unutulmaz bir gün geçiren gençler, eve dönüş için İstanbul’dan ayrıldı.

 

DİĞER HABERLER