Anasayfa Güncel Ekonomi Spor Siyaset 3.Sayfa Eğitim Yaşam Dünya Sağlık Teknoloji Bunları Biliyor musunuz?

Konya’dan Manavgat’a küçükbaş hayvan desteği

12.08.2021 13:24:00
Konya’nın Selçuklu ilçesine bağlı 10 mahallenin işbirliğinde hayırseverlerin katkılarıyla toplanan keçi ve koyunlardan oluşan damızlık küçükbaşlar, kamyonlara yüklenerek dualarla Manavgat’a uğurlandı.
Geçtiğimiz günlerde büyük bir yangın felaketiyle karşı karşıya kalan Antalya bölgesine Konya’nın desteği sürüyor.  Yangının başladığı ilk saatlerden itibaren gerek yangın söndürme çalışmalarında gerekse lojistik yardımlarda en ön sırada olan Konya’nın yardım eli Manavgat’a bir kez daha uzandı. 

Kılıçaslan Mahalle Muhtarı Cumali Koçak önderliğinde Selçuklu İlçe Mahallelerinden hayırsever vatandaşların topladığı küçükbaş damızlık hayvanlar kamyonlara yüklenerek Manavgat’a gönderildi. Ak Parti Konya Milletvekili Ahmet Sorgun, Ak Parti Selçuklu İlçe başkanı Mustafa Hakan Özer ve hayırseverler kamyonları Manavgat’a uğurladı. 

Dünyanın birçok ülkesinde olduğu gibi ülkemizin de büyük bir yangın felaketiyle karşı karşıya kaldığını belirten AK parti Konya Milletvekili Ahmet Sorgun, yangının ilk çıkış anından itibaren başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde Devletin bütün kurumları olmak üzere, Belediyeler, sivil toplum kuruluşları ve hayırsever vatandaşlarımızın seferber olduğunu ifade etti. 

Konya’nın böyle durumlarda Türkiye’ye hatta dünyaya örnek olacak tavır sergilediğini kaydeden Sorgun” büyük bir felaketle karşı karşıya kaldık, biz millet olarak acılarımızı sözde değil özde paylaşan bir milletiz. Konya’mız şükürler olsun milli birlik ve beraber iliğimizin en sembol şehirlerinden bir tanesi. Türkiye’nin neresinde kanayan bir yara varsa Konya’mız o yaraya her zaman merhem olmuştur. Yangın, sel, deprem felaketlerinde Konya hep ön saflarda yer almıştır. Ülkemizde yaşanan yangın ve sel felaketlerinde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allahtan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum. Rabbim böyle felaketleri inşallah bir daha göstermesin ”diye konuştu.

Hayırseverlerin aralarında topladığı keçi ve koyunlardan oluşan damızlık küçükbaşlar kamyonlara yüklenerek dualarla Manavgat’a uğurlandı.

DİĞER HABERLER