Anasayfa Güncel Ekonomi Spor Siyaset 3.Sayfa Eğitim Yaşam Dünya Sağlık Teknoloji Bunları Biliyor musunuz?

Konya’dan 50 küçükbaş hayvan Manavgat’a gönderildi

07.08.2021 17:07:00
Türkiye’deki orman yangınlarında 263 büyükbaş, 2 bin 783 küçükbaş ve 27 bin 407 kanatlı hayvan telef oldu. Meydana gelen orman yangınlarının ardından yaraları sarmak için başlatılan yardım seferberliğine bir destekte Konya’nın Selçuklu İlçesi Yukarıpınarbaşı Mahallesinden geldi. Bağışlarla toplanan 50 küçükbaş hayvan Manavgat’ın Güzelyalı Köyüne uğurlandı.
Videoyu İzlemek İçin Tıklayınız...
Türkiye, 11 gündür orman yangınlarıyla mücadelesini sürdürüyor. 217 orman yangını kontrol altına alınırken, 2 ilde 6 orman yangını devam ediyor.

Yangınların ardından tüm Türkiye afet bölgelerinin yaralarını sarmak için adeta seferber olmuş durumda. O seferberliğe bir destekte Konya’nın Selçuklu İlçesine bağlı Yukarıpınarbaşı Mahallesinden geldi.
Yardımlarla toplanan 50 küçükbaş hayvan Antalya’nın Manavgat ilçesi Güzelyalı Köyünde hayvanları yangında telef olan vatandaşlara dağıtılmak üzere gönderildi.
Yukarı Pınarbaşı Mahalle Muhtarı Mustafa Yavuz Er “ Selçuklu Yukarıpınar Mahallesi olarak Manavgat’ta son zamanlarda çıkan orman yangınları sonrası hayvanları telef olan hayvan sahiplerine bir nebze faydamız olması için 50 adet küçükbaş hayvanı Güzelyalı köyümüze teslim etmek için yola çıkarttık. Allah devletimizden ve milletimizden razı olsun bir daha bizlere böyle afetler yaşatmasın” dedi.
AK Parti Selçuklu İlçe Başkanı Mustafa Hakan Özer de Konya’nın yangın bölgelerinde yaptığı seferberliğe vurgu yaparak “Ülke olarak çok üzgünüz. Hamdolsun devletimizin kurumlarının ve vatandaşlarımızın desteğiyle artık yangınlar neredeyse söndürüldü. 
Bundan sonra yardım vakti. Özellikle Konya Büyükşehir Belediyemizin ilk andan itibaren yapmış olduğu destekler çok önemliydi. Konyalı olarak bizlerde destek olmaya devam ediyoruz.
Bugün Yukarıparbaşı Mahallemizde vatandaşlarımızın kendi aralarında toplamış olduğu küçükbaş hayvanları Manavgat bölgesindeki  yangın bölgesine gönderdiler. Rabbim inşallah bir daha milletimize böyle afetler göstermesin, muhafaza eylesin” diye konuştu. (Konhaber - Kemal Sayın)

DİĞER HABERLER