Anasayfa Güncel Ekonomi Spor Siyaset 3.Sayfa Eğitim Yaşam Dünya Sağlık Teknoloji Bunları Biliyor musunuz?

Konya'daki yurtlar depremzedelerin sıcak yuvaları oldu

22.02.2023 19:28:00
Deprem bölgelerinde evlerini kaybeden ve gidecek yakını bulunmayan vatandaşların mağduriyet yaşamaması için Konya’da bulunan KYK yurtları depremzedelere kapısını açtı. 15 bine ulaşan depremzedeye ev sahipliği yapan yurtlarda depremzedelerin barınma, yemek, giyim, eğitim, sağlık gibi tüm ihtiyaçları karşılanıyor.
Deprem bölgelerinden Konya’ya gelen depremzede aileler, Konya’da devlet yurtlarına yerleştirilmeye devam ediyor.

15 bin afetzede yerleşti

Asrın afetinin yaşandığı ilk günden bu yana Konya’da 15 bini aşkın depremzede vatandaş yurtlara yerleştirilmiş durumda. Yurtlarda depremzede ailelerin barınma ihtiyaçlarının yanında günde 3 öğün yemek verilerek beslenme ihtiyaçları da karşılanıyor.

Enkaz altından yaralı çıkartılan ve tekerlekli sandalyeye kavuşan Fatma Çiğdem başta olmak üzere diğer depremzedeler kapılarını açan Konya halkına minnettar.

Gelen misafirlerin sağlığı da ihmal edilmiyor. Yurtlarda oluşturulan revirde depremzedeler sağlık kontrolünden geçiriliyor. Sonrasında da ilaç tedavisi gibi tüm ihtiyaçları karşılanıyor.
Çocuklar unutulmadı

Depremin yıkıcı etkisinden en çok çocuklar etkilendi. Yurtlarda onlar da unutulmadı. Yurtlarda oluşturulan eğitim sınıfları ve özel oyun alanları oluşturularak çocukların kaygı düzeyi en aza indirilmeye çalışılıyor.
Depremin zihinlerde oluşturduğu hasarı onarmak uzun sürecek gibi. Bu kapsamda depremlerin etkilediği afetzedelere yurtlarda psikososyal desteklerde verilmeye devam ediyor.

Konya’da afetzedelerin yanı sıra 4 bine yakın üniversite öğrencisi de yurtlarda kalmaya devam ediyor.

DİĞER HABERLER