Anasayfa Güncel Ekonomi Spor Siyaset 3.Sayfa Eğitim Yaşam Dünya Sağlık Teknoloji Bunları Biliyor musunuz?

Konya'daki Ev Fiyatlarının Almanya Münih'e Göre Daha Pahalı Olduğu Ortaya Çıktı

19.04.2024 10:36:00
Konya ve Almanya'nın Münih şehrindeki konut fiyatları karşılaştırıldığında, Konya'daki ev fiyatlarının Münih'teki fiyatlardan daha yüksek olduğu görülüyor.

Tranio'nun web sitesinde yer alan Münih'teki bir konut kompleksinin fiyat aralığına bakıldığında, 25-85 metrekare arasındaki dairelerin 215.000 Avro'dan başlayıp 445.200 Avro'ya kadar çıktığı görülüyor. Bu da metrekare başına 11.300 Avro'ya denk geliyor.Öte yandan, Konya'da yer alan benzer büyüklükteki bir dairenin fiyatı sahibinden.com'daki ilanlardan yola çıkarak 11.240.000 TL olarak tespit edildi. Bu rakam, güncel kurla (1 Avro = 34 TL) yaklaşık 330.000 Avro'ya denk geliyor.

Deprem Sonrası Konya'ya Yönelen Gayrimenkul Yatırımları

Türkiye'nin önemli şehirlerinden biri olan Konya, geçtiğimiz yıl yaşanan deprem felaketi sonrasında dikkat çekici bir gelişme yaşadı. Bölgedeki deprem riskinin artması, yatırımcıları Konya'ya yönlendirdi. Konuyla ilgili olarak, uzmanlar Konya'ya yönelen gayrimenkul yatırımlarını değerlendirdi. Buna göre, deprem bölgelerindeki yatırımlar, güvenli bir liman olarak görülen Konya'ya kaydırılmaya başlandı.

DİĞER HABERLER