Anasayfa Güncel Ekonomi Spor Siyaset 3.Sayfa Eğitim Yaşam Dünya Sağlık Teknoloji Bunları Biliyor musunuz?

Konya’da zabit kâtibinden uyuşturucu ağı! Uyuşturucu şifresi: Kokoreç

04.01.2024 13:40:00
Konya Adliyesinde zabıt katibi olarak görev yapan 45 yaşındaki Mustafa D’nin kurduğu uyuşturucu ağında mahkeme kararını verdi. Dosyada örgütün uyuşturucu madde için ‘Kokoreç’ ismini kullandığı, kendi aralarındaki mesajlarda da uyuşturucu fotoğrafları ve fiyatları ile ilgili sohbetleri olduğu tespit edildi.

Konya İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 2022 yılının Kasım ayında merkez Karatay ilçesi Ankara Caddesi üzerinde bulunan bir depoda uyuşturucu satışı yapıldığı yönünde ihbar aldı. Ekipler, depo ile içeriye girip çıkan şüphelileri takibe aldı.  Şüphelilerin kayıt dışı kiralanan araçlarla depoya uyuşturucu getirip, bunun ticareti yaptıkları belirlendi. Yapılan operasyonda Ayşe D., Tarık E. ve Konya Adliyesinde zabıt katibi olan Mustafa D. gözaltına alındı. 

ZABIT KÂTİBİ VE ORTAĞI TUTUKLANDI
Şüphelilerin araç, ev ve depolarında yapılan aramada 1 kilo 294 gram esrar, 502 adet sentetik hap, 2.3 gram metamfetamin, 9 adet ecstasy hap, 1 adet hassa terazi ile uyuşturucu madde ticaretinden elde edilen 18 bin 910 TL ele geçirildi. Depoyu tutan Mustafa D. ve ortağı Tarık E. çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

KÂTİBİN UYUŞTURUCU ŞİFRESİ: KOKOREÇ
Sabah’ta yer alan habere göre Mustafa D., yargılama aşamasında etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanmak istediğini belirterek, uyuşturucu ticaretinin işleyişini bir bir anlattı. Bu kapsamda uyuşturucu ticaretinin içinde bulunan Ferhat D’de gözaltına alınıp, tutuklandı. Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanan sanıkların birbirleri ile yaptıkları Whatsapp mesajları dosyaya girdi. Sanık Ferhat D’nin Mustafa D’ye attığı mesajlarda, 'Koç, kokoreçten 15 yeter bana', 'Başkan tatlı fiyat ne 35'mi', '1 kokoreçin 800'mü', 'Kokereçi çıkar' diyerek uyuşturucuya kokoreç olarak adlandırdıkları belirtildi. Ayrıca şüphelilerin telefon incelemelerinde birbirlerine hassas terazi ve uyuşturucu madde fotoğrafı attıkları, uyuşturucunun fiyatlarını sorduklarına da yer verildi.

SON SÖZÜ: ALLAH'TAN HAYIRLISINI DİLİYORUM
Tutuklu sanıklar Mustafa D., Tarık E. ve Ferhat D. ile tutuksuz yargılanan Ayşe D. 28 Aralıkta son kez hakim karşısına çıktı. Mustafa D. son söz olarak 'Allah'tan hayırlısını diliyorum' dedi. Diğer sanıklar ise suçlamaları kabul etmedi. Etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanan Mustafa D., 'Uyuşturucu madde ticareti yapma' suçundan 9 yıl 4 ay 15 gün, Tarık E. ve Ferhat D. ise 12 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı. Ayşe D. ise 8 yıl 4 ay hapis cezası alıp, hükümle birlikte tutuklandı. 

 

DİĞER HABERLER