Anasayfa Güncel Ekonomi Spor Siyaset 3.Sayfa Eğitim Yaşam Dünya Sağlık Teknoloji Bunları Biliyor musunuz?

Konya’da yoğun kar yağışı bekleniyor!

09.03.2022 10:05:00
Ocak ayında tüm Türkiye'de olduğu gibi Konya'da da etkili olan beyaz bereket geri dönüyor. Meteoroloji'den gelen son hava tahminlerine göre 09 Mart Çarşamba gününden Cuma gününe kadar aralıklarla yoğun kar yağışı bekleniyor.
Mart kapıdan baktırmaya devam ediyor. Sıcaklıklar düşüyor, beyaz bereket Konya’ya geri geliyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü aralarında Konya’nın da bulunduğu 41 il için yağış uyarısında bulundu.

Kar yağışının 10-20 cm arası olması bekleniliyor
Konya Meteoroloji 8. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre; Konya'da 09 Mart 2022 Çarşamba gününden Cuma günü sabah saatlerine kadar aralıklarla kuvvetli (10-20 cm), yüksek kesimlerinde yoğun (20 cm üzeri) kar yağışlarının beklendiği, başta Konya-Antalya karayolu olmak üzere ulaşımda aksamaların yaşanacağı, buzlanma ve don gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi… 

Konya Valiliği ise buzlanma ve don olayı, tipi şeklinde yağışlar, ulaşımda aksamalar gibi oluşması muhtemel risklere karşı vatandaşların tedbirli ve dikkatli olmasını istedi. (Konhaber – Kemal Sayın)

DİĞER HABERLER