Anasayfa Güncel Ekonomi Spor Siyaset 3.Sayfa Eğitim Yaşam Dünya Sağlık Teknoloji Bunları Biliyor musunuz?

Konya’da yıkılan gazinolar bölgesine yapılacak! Rahat nefes aldıracak

16.08.2023 14:09:00
Konya’da yıkılan gazinoların yerine yapılacak projeyi İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Konya Şube Başkanı Dr. Süleyman Kamil Akın açıkladı.
Konya'da 20 yıldır şehrin sorunu olarak bilinen gazinolar geçtiğimiz hafta yıkıldı. Yıkım kararıyla birlikte çok sayıda riskli binada ortadan kalktı.

Konya şehir merkezinden uzak bir nokta olan Selçuklu ilçesi Sadık Ahmet Caddesi üzerindeki bölgeye konuşlanan gazinolar yıllar içinde büyük bir sorun haline geldi.  Gazinoların bulunduğu bölgenin yakınlarında sanayi sitesi, cami, konutlar, alışveriş merkezleri, binlerce öğrenci barındıran yurtlar var. Konya'da yıkılan gazinoların yerine ise ne yapılacağı merak konusu oldu.  İnşaat Mühendisleri Odası yaptığı basın toplantısında İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Konya Şube Başkanı Dr. Süleyman Kamil Akın yıkılan gazinoların oraya ne yapılacağını açıkladı.

 Süleyman Kamil Akın, yaptığı açıklamada bölgenin imarında gazinoların yıkıldığı yere yeşil alanın yapılacağını söyleei. Başkan Akın, gazinoların daha önce yıkılması gerektiğini dile getirerek, "Riskliydi yerleri” dedi. (Yunus Köroğlu)

DİĞER HABERLER