Anasayfa Güncel Ekonomi Spor Siyaset 3.Sayfa Eğitim Yaşam Dünya Sağlık Teknoloji Bunları Biliyor musunuz?

Konya’da yaklaşık 65 bin fidan toprakla buluştu

11.11.2023 13:20:00
“Geleceğe Nefes, Cumhuriyete Nefes” etkinliği kapsamında Konya ve 31 ilçesinde yaklaşık 65 bin fidan toprakla buluşturuldu.
Konya Valisi Vahdettin Özkan, Cumhuriyetimizin 100. yılı kapsamında oluşturulan 100. yıl Cumhuriyet Ormanında düzenlenen Milli Ağaçlandırma Günü “Geleceğe Nefes, Cumhuriyete Nefes” fidan dikim etkinliğine katıldı. Vali Özkan,  vatandaşlarla birlikte fidanları toprakla buluşturup, can suyunu verdi.
Fidan dikim etkinliğinde konuşma yapan Vali Özkan: “Havanın, suyun, toprağın ve çevresel değerlerin muhafaza edilmesi sağlıklı bir gelecek inşa etmenin temel şartıdır. Toplumsal refahın çevreyle barışık bir ortamın oluşturulması ile mümkündür. Bu noktada şehrimizde büyük bir hassasiyetin olduğunu görmekten büyük bir mutluluk duyduğumu ifade etmek istiyorum.  Bütün meslek kuruluşlarımız, sivil toplum kuruluşlarımız, üniversitelerimiz, öğrencilerimiz tek tek Konyalı hemşerilerimizin bu noktada hassas olması en büyük zenginliğimizdir. Bu sebeple buraya teşrif eden, ağaç dikmek isteyen, yeşille beraber yaşamanın önemini kavramış ve bunu faaliyet haline getirmiş arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyorum” dedi.
Büyükşehir Belediyesinin ve İlçe Belediyelerinin Tarım ve Orman Bakanlığımızın rehberliğinde ve belirlediği ilkeler çerçevesinde yüksek derecede yeşili muhafaza yönünde faaliyet icra etmekte olduklarını belirten Vali Özkan, Belediyelerin bu konuya müdahil olmasının kıymetli olduğunu vurgulayarak Belediye Başkanlarına teşekkür etti.
Vali Özkan, ağaçlandırma seferberliğinin hayra berekete, yeşil ve sürdürülebilir çevre değerlerine katkı sunması dileyerek konuşmalarını sonlandırdı. (Yunus Köroğlu)

DİĞER HABERLER