Anasayfa Güncel Ekonomi Spor Siyaset 3.Sayfa Eğitim Yaşam Dünya Sağlık Teknoloji Bunları Biliyor musunuz?

Konya’da turnayı gözünden vurdu! Neslinin devamını düşündü

21.11.2022 13:45:00
Konya Altınapa Barajı'nda bir metre boyunda 10 kiloluk dev turna balığı tutuldu. Turnayı tutan Yunus Emre Çimen, ağına takılan balığın Türkiye rekoru kırabileceğini söyledi.
Konya'da arkadaşlarıyla balık tutmaya giden Yunus Emre Çimen, ağına takılan balığın boyutu ve ağırlığını görünce hayretler içerisinde kaldı. Uzun uğraşlar sonucu kıyıya çıkarılan balığın ağırlığı 10 kilo, uzunluğu ise bir metre olarak belirlendi.
Çimen, avlanan turna balığının, Türkiye standartlarında Lrf (at-çek) disiplini ile yakalanarak kayıt altına alınan en büyük balıklardan biri olduğunu söyledi. Çevrede balık tutan diğer vatandaşlar da turna balığının büyüklüğünü görünce şaşırdı.
Altınapa Barajı için ender görülebilecek boyutla ağırlığa sahip olan balık, milyonlarca yavru bırakma kapasitesi bulunduğundan dolayı neslinin devamı için suya geri salındı.

Türkiye rekoru kırabilir

Uzun yıllardır Altınapa Barajı’nda sportif amaçlı avlanan Çimen, yaşananları şöyle anlattı:

“Sabah saatlerinde avlanırken oltama büyük bir balığın vurduğunu hissettim ve mücadele etmeye çalıştım. Bu balığı yormadan kıyıya alma şansım olmadığını biliyordum.
Yaklaşık yarım saate süren bir mücadele sonunda balığı kıyıya çıkarıp yakalayabildik. Balığı gördüğümüzde çok şaşırdık. Uzun zamandır Konya Altınapa barajında görülen bir boy değildi. LRF disiplininde ince hafif takımlarla Türkiye rekoru denilebilecek balık olduğunu kenara çıkardığımızda anladım ve şaşkınlığımı gizleyemedim. Neslinin devamı için balığı, fotoğraflarını çektikten sonra canlı bir şekilde Altınapa barajına geri saldık.” 

 

DİĞER HABERLER