Anasayfa Güncel Ekonomi Spor Siyaset 3.Sayfa Eğitim Yaşam Dünya Sağlık Teknoloji Bunları Biliyor musunuz?

Konya'da silahlı saldırı: 7 kişi öldü!

30.07.2021 19:42:00
Konya’nın Meram ilçesinde aynı aileden 7 kişi evlerinde öldürüldü. Silahlı saldırı sonucu öldürülenlerin yakınları olay yerinde sinir krizi geçirirken polis ekipleri geniş çaplı araştırmasını sürdürüyor.
Videoyu İzlemek İçin Tıklayınız...
Olay, saat 18.50 sıralarında merkez Meram ilçesi Hasanköy Mahallesi  Enbiya Sokak'ta meydana geldi.

Kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından düzenlenen silahlı saldırıda aralarında kadınlarında bulunduğu aynı aileden 7 kişi hayatını kaybetti.

Saldırının ardından ev de ateşe verildi. İtfaiye ekipleri olay yerine sevk edildi, yangın kısa sürede kontrol altına alındı.

Bölgede geniş güvenlik önlemi alınırken Konya Valisi Vahdettin Özkan, Konya İl Emniyet Müdürü Engin Dinç ve Konya Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz olay yerine gitti.

Olay yerinde incelemesini sürdüren polis ekipleri, şüphelilerin yakalanması için çalışma başlattı.

ÖLENLERİN KİMLİKLERİ BELLİ OLDU
Silahlı saldırıda, Yaşar Dedeoğulları, Barış Dedeoğulları, Sibel Dedeoğulları, Serap Dedeoğulları, Serpil Dedeoğulları, İpek Dedeoğulları ve Metin Dedeoğulları isimli kişilerin hayatını kaybettiği öğrenildi. 

Durumu haber alan ölenlerin yakınları olay yerinde fenalık geçirdi. Fenalaşan 1 kişi ambulansa alınarak tedavi altına alındı. Yakınları olay yerinde, “Hepsi gitti” diyerek ağırlar yaktı. Evde çok yönlü inceleme devam ediyor.

​Olay yerindeki güvenlik kameralarının inceleneceği öğrenildi.

10 YILLIK HUSUMET
Katliamın 10 yıl önce iki aile arasında 'kedi yavrusu' meselesinden başlayan husumetin devamı olduğu üzerinde durulduğu öğrenildi. Aileler arasında yıllardır süren husumetin geçtiğimiz 12 Mayıs'ta taşlı sopalı kavgaya dönüşmesi üzerinde her iki aileden 13 kişi yaralanmıştı. Karşılıklı şikâyetlerin ardından ise 6 kişi tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

BİRBİRLERİNİ SUÇLAMIŞLARDI
On yıl önce mahkeme kayıtlarına yansıyan ifadelerde Yaşar Dedeoğlu'nun "Komşum İ.A. kedilerimi yavruları ile birlikte götürmüştü. Ona 'Nataşa kedilerimi getir' dedim. Bu nedenle hakarete maruz kaldığını söyleyip şikâyetçi oldu" dediği ortaya çıkmıştı. 12 Mayıs'taki son olayda da yaşamını yitiren Serap Dedeoğlu "Arife günü ailemle evde otururken bahçemize torpil atıldı. Bu sırada komşularımız olan kişilerle aramızda kavga çıktı" şeklinde ifade vermişti. Dosyada şüpheli olarak ifadesi alınan karşı aileden A.K. ise "Bahçede amcaoğlum ile sigara içerken komşumuz Barış Dedeoğlu gözümüze ışık tuttu ve küfürlü sözler söyledi. Ne olduğunu anlayamadan ailecek demir sopalarla saldırıp bayılacak duruma gelinceye kadar dövdüler. Havaya tüfekle 4 el ateş ettiler" şeklinde beyanda bulunmuştu.

VALİ ÖZKAN'DAN AÇIKLAMA
Konya Valisi Vahdettin Özkan, olaya ilişkin yaptığı  yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi; "30.07.2021 günü saat 19:00 sularında Meram ilçemizde meydana gelen elim olayda, maalesef aynı aileden 7 kişi silahla öldürülmüştür. Vefat eden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet yakınlarına sabır diliyorum.

Olay ile ilgili soruşturma tüm imkanlar seferber edilerek çok yönlü olarak devam etmektedir. En yakın zamanda olayın failleri yakalanarak adalete teslim edilecektir." 

"KÜRT-TÜRK ÇATIŞMASI GİBİ GÖSTERENLERE PRİM VERMEYİZ"
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, yaşanan silahlı saldırıya ilişkin açıklama yaptı. 

Başkan Altay, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada; “Meram ilçemizde bir eve düzenlenen silahlı saldırıda 7 hemşehrimizi kaybettik. Acımız büyük. Bilgi kirliliği ile olayı Kürt/Türk çatışması gibi gösterenlere pirim vermeyiz. 7 canın acısını tüm şehir yaşıyoruz. Allah rahmet etsin.” İfadelerini kullandı.

DİĞER HABERLER