Anasayfa Güncel Ekonomi Spor Siyaset 3.Sayfa Eğitim Yaşam Dünya Sağlık Teknoloji Bunları Biliyor musunuz?

Konya'da "Richie Rich" lakaplı çete lideri operasyonla yakalanmıştı: Yazılımla telefonlara sızdılar

17.02.2024 09:29:00
Liderliğini Türkiye’nin en iyi 10 hacker’ından biri olarak bilinen Mustafa Karabacak’ın yaptığı dolandırıcılık çetesine yönelik hazırlanan iddianame tamamlandı. İddianamede, örgütün geliştirdikleri yazılımla telefonlara sızdıkları belirtildi.

Konya polisinin geçen yıl, dünyanın en zengin çocuğu karakteri Richie Rich'in adını verdiği operasyonla çökerttiği dolandırıcılık çetesiyle ilgili soruşturma tamamlandı.

3 AYRI SUÇTAN DAVA AÇILDI

Sabah gazetesinde yer alan habere göre Afyonkarahisar'da bir teknoloji firması kuran ve Türkiye'nin en iyi 10 hacker'ından biri olduğu belirtilen örgüt lideri Mustafa Karabacak (26) ve 40 şüpheli hakkında, 3 ayrı suçtan dava açıldı.

TELEFONLARA VİRÜS GÖNDERMİŞLER

Karabacak ve çetesinin şemasının yer aldığı iddianamede, özellikle android telefonlara yönelik yazılım geliştirdikleri, bu yazılım sayesinde telefonlara virüs yollayarak ele geçirdikleri belirtildi.

ÇETE ÜYELERİ SUÇÜSTÜ YAKALANDI

Ardından ele geçirilen paraların mağdurların hesapları arasında dolaştırıldığı, en sonunda da Karabacak'a kripto para olarak gönderildiği anlatılan iddianamede, çete üyelerinin illegal HYDRA programı ile bine yakın kişinin telefonları üzerinde iletişim sağladıkları esnada suçüstü yakalandıkları da belirtildi.

RAYMOND REDDİNGTON TAKMA ADINI KULLANMIŞ

Karabacak'ın ise bir dizi karakteri olan ve dünyanın en çok arananlar listesinin en üstünde yer alan bir suçlu olarak bilinen "Raymond Reddington" takma adını kullandığı öğrenildi. Karabacak'ın yasadışı parayı aklamak için banka ve kredi kuruluşu ile görüşmeler yaptığı da belirtildi 

 

 

 

DİĞER HABERLER