Anasayfa Güncel Ekonomi Spor Siyaset 3.Sayfa Eğitim Yaşam Dünya Sağlık Teknoloji Bunları Biliyor musunuz?

Konya'da otomotiv yedek parça fabrikasında yangın!

13.11.2021 13:16:00
Konya'nın Selçuklu ilçesi Anadolu Sanayisinde bulunan bir otomotiv yedek parça fabrikasında yangın çıktı. Fabrikanın atölye kısmında çıkan yangın kısa sürede ekipler tarafından kontrol altına alındı.
Videoyu İzlemek İçin Tıklayınız...
Yangın, öğle saatlerinde meydana geldi. Anadolu Sanayisinde bulunan bir otomotiv yedek parça fabrikasında dumanların yükseldiğini görenler durumu hemen 112’ye bildirdi. İhbarın ardından bölgeye çok sayıda itfaiye ve polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. 

Fabrikanın atölye kısmında çıkan ve kısa sürede büyüyen yangına Konya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi başkanlığına bağlı çok sayıda ekip müdahalede bulundu. 

Bir taraftan fabrikanın hemen yan kısmında bulunan madeni yağ fabrikasının çalışanları da yanıgının fabrikaya ulaşma ihtimaline karşılık forklift yardımıyla içeride bulunan madeni yağları dışarı çıkarttı. 

Büyükşehir Belediyesi tarafından kentte meydana gelebilecek endüstriyel, fabrika, depo, silo ve orman yangınlarına etkin bir şekilde müdahale edebilmek için envanterine kattığı akıllı söndürme sistemlerine (robotik) sahip yerli ve milli yangın söndürme aracı “Köpük Kulesi”,  de yangın da hazır bulunduruldu.

Ölen veya yaralanan kimsenin olmadığı yangın, birçok itfaiye ekibinin müdahalesi sonucu kısa sürede kontrol altına alınabildi. Yangın büyük çapta maddi hasara sebep olurken İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri, kesin çıkış sebebinin ayrıntılı inceleme sonucu belirleneceğini açıkladı. 

Polis, olayla ilgili soruşturma başlattı. (Konhaber / Kemal Sayın - Mustafa Yılmaz)
 

DİĞER HABERLER