Anasayfa Güncel Ekonomi Spor Siyaset 3.Sayfa Eğitim Yaşam Dünya Sağlık Teknoloji Bunları Biliyor musunuz?

Konya’da otomobil çalan yeni evli çift yakalandı

28.03.2023 09:02:00
Konya’nın Karatay ilçesinde otomobil çalan karı koca yüzlerce saatlik görüntüyü izleyen polis ekiplerince yakalandı.
Karatay ilçesi Karaarslan Üzümcü Mahallesinde bir şahsın arabasının çalındığı ihbarı üzerine Asayiş Şube Müdürlüğü’ne bağlı Oto Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri harekete geçti.
YÜZLERCE SAATLİK GÖRÜNTÜ İNCELENDİ
Polis ekipleri, şüphelileri tespit etmek için yüzlerce saatlik kamera görüntülerini izledi. Yapılan incelemelerde Selçuklu İlçesi Sancak Mahallesinde, çalınan araca benzer bir araç görülmesi üzerine ekipler aracın görüldüğü adrese gitti. Bölgede araştırma yapan Oto Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, aynı renk ve modelde, plakası farklı olan bir araç buldu. 
ARACINI HURDACIYA SATIP PLAKALARINI ÇALDIĞI AYNI MODEL ARACA TAKMIŞ
Araçtan şüphelenen ekipler, araç sahibine ulaşarak yaptıkları şase sorgusunda aracın çalınan araç olduğu ve plakaların başka bir araca ait olduğu tespit edildi. Suç dosyası kabarık olan şüphelinin kendi aracını hurdacıya sattığını ve aynı modelden olan bu aracı ise çalıp kendi plakalarını takarak kullandığını itiraf etti.
KARI KOCANIN SUÇ DOSYASI KABARIK ÇIKTI
Oto hırsızlık olayını gerçekleştiren ve yeni evlendikleri tespit edilen Celal B’nin (26) 14 suç kaydı, Kübra B’nin (25) ise 5 suç kaydı olduğunu öğrenildi. Karı koca polis ekiplerince yakalanarak gözaltına alındı.
DAHA ÖNCEDE ARAÇ ÇALMIŞLAR!
26 Aralık 2022 tarihinde aynı mahallede çalınan ve hala bulunamayan bir aracında oto faresi çiftinin çaldığını değerlendiren ekipler, yaptıkları incelemede aracı çalan kişilerin aynı kişiler olduğunu ve çalınan aracın 14 suç kaydı bulunan Yaşar B’ye (50) satarak parçalattıklarını tespit etti. İş yerine giden ekipler araçtan kalan parçalara el koydu.
OTO FARESİ KOCA TUTUKLANDI
Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden Celal B. tutuklanarak cezaevine gönderilirken, eşi Kübra B’nin evden hırsızlık suçundan, hırsızlık eşyası satın almaktan hakkında işlem yapılan Yaşar B’nin ise kasten yaralama suçundan aranması olduğu tespit edildi. Kübra B. ile hırsızlık malı satın alan Yaşar B.,Konya Emniyet Müdürlüğü Aranan Şahıslar Büro Amirliğindeki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Adliyeye sevk edilen şahıslar serbest bırakıldı. 

SAHİPLERİNE TESLİM EDİLDİ
Çalınan iki araçtan bir tanesi tam ve eksiksiz şekilde diğerinin ise temin edilen parçaları sahiplerine teslim edildi.

DİĞER HABERLER