Anasayfa Güncel Ekonomi Spor Siyaset 3.Sayfa Eğitim Yaşam Dünya Sağlık Teknoloji Bunları Biliyor musunuz?

Konya'da örnek bahçe! Dalından yiyene bedava

17.06.2021 14:19:00
Konya'da Mehmet Ali Palabıyık, Ali Türker ve Osman Taşpınar tarafından ‘Sevgi Ekip Merhamet Biçeceğiz’ sloganıyla kurulan meyve ve sebze bahçesinde cuma, cumartesi ve pazar günleri dalından koparılıp yenen meyve ve sebzelerden ücret talep edilmiyor.
Konya’nın Meram ilçesi Alakova Mahallesi’nde üç genç girişimci tarafından kurulan bahçede belirli gün ve saatlerde bahçe ziyaretçileri dalından kopararak yediği ürünlerin fiyatını ödemezken, yanlarında götürmek istedikleri ürünlerin de fiyatlarını ödeyerek satın alabiliyorlar. Bu şekilde vatandaşlar bir yandan doğal ortamın keyfiyle birlikte meyve ve sebzelerin tadını çıkarırken bir yandan da alışverişlerini tamamlayabiliyor. 
Vatandaştan yoğun ilgi
Bahçelerinde Konya’da yetişebilecek her türlü sebze ve meyvenin bulunduğunu belirterek projeleri hakkında bilgi veren girişimciler, Konyalı vatandaşlar başta olmak üzere şehre yakın illerden de yoğun ilgiyle karşılandıklarını ifade etti. Bahçelerine gelen misafirlerin doğada dalından kopararak meyve ve sebze yemenin keyfini yaşadıklarını söyleyen ortaklar, “Bahçenin ürünleri vatandaşlar tarafından toplanıyor. Ziyaretçilerimiz, aileleri ve sevdikleri ile birlikte güzel vakit geçiriyorlar. Vatandaşlar haftanın yorgunluğunu bahçemizde dalından ürün toplarken atıyor. Cuma, cumartesi ve pazar günü açık olan bahçe 10:00-19:00 arasında bahçemiz ziyaret edilebiliyor. Bahçemiz, Meram Alakova’da Yenibahçe (Resul) yolunda. Tüm vatandaşlarımızı bahçemize bekliyoruz” ifadelerini kullandı. 
Hem ticaret hem sosyal sorumluluk
Bahçe Koordinatörü Mehmet Ali Palabıyık, “Bahçemizde ticari faaliyetlerin yanında sosyal sorumluluk faaliyetlerine de yer veriliyor. Okul ve kreşlerden bahçeye gelecek çocukların doğayı öğrenmesi, ağaçları ve toprağı temasını sağlıyoruz. Bahçemizde yetişen meyvelerin, özellikle pandemi nedeniyle insanların, toprağın ve doğanın kıymetini anladığı şu dönemde mevsimine göre bahçemizden toplatılmasına izin veriyoruz. Burası, şehrin kalabalığından uzak ve şehre yakın, teknolojiden uzak, doğayla baş başa kalabileceğiniz bir bahçedir. Konya’da ‘Sevgi Ekip Merhamet Biçiyoruz’ sloganıyla meyve ve sebze gibi toprak ürünlerinin dalından koparıp yenmesine ve aynı zamanda misafirlerin sepetine koyup evine götürmesine imkân veriyoruz. Bahçemizde misafirlerin doğayla iç içe zaman geçirdikleri, çocukların toprağa ve ağaca temas etmelerini sağlanırken aynı zamanda da doğal ürünleri alabilecekleri stantları oluşturduk” şeklinde konuştu.

DİĞER HABERLER