Anasayfa Güncel Ekonomi Spor Siyaset 3.Sayfa Eğitim Yaşam Dünya Sağlık Teknoloji Bunları Biliyor musunuz?

Konya’da öğretmen ve öğrenciler pandemiyi olumluya çeviriyor

16.05.2021 09:20:00
Hayatı eve sığdırdığımız pandemi döneminde Konya Selçuklu Ahmet Acar İlkokulu anasınıfı öğretmenleri çeşitli eğitim projeleri ile çocukların geleceklerine dokunmaya devam ediyor.
Konya’da öğretmen, veli ve öğrenciler salgın dönemini aktif bir şekilde geçiriyor. Konya Selçuklu Ahmet Acar İlkokulu, Anasınıfı Öğretmeni Hülya Doğan Karabulut’un kuruculuğunu yaptığı “Tell Me A Tale (Bana Bir Masal Anlat)” eTwinning projesi kapsamında 3 ülkeden 7 ortak ve onlarca öğrenci ile pandeminin neden olduğu olumsuzlukları olumluya çevirmeyi hedefliyor.

Pandemiye rağmen verimli ve aktif bir yıl geçirme amacıyla yola çıkan, masal anlatıcılığı eğitimi almış, aynı zamanda aktif masal öğretmeni olan Karabulut, kuruculuğunu yaptığı “Bana Bir Masal Anlat” projesinde, çeşitli Anadolu Masalları anlatılarak, çocukların kitap okuma sevgisi, dil gelişimleri ve kültürel mirası tanımaları amaçlanıyor.

Projede yer alan çocuklar, kendi yaptıkları masal resimleri, hikâyeler, sesler, şarkılar ve origamilerle bir e-book oluşturdular.

Çocuklar, ilk defa bir vantrologla karşılaştı, Türkiye’ nin ilk ve tek Origamili Masal yazarı Sema Yaylı ve ünlü yazar Ayşegül Dede ile çevrimiçi toplantılarla tanışma fırsatı buldu.

Proje kapsamında öğrenciler, geleceğin teknolojisine giriş yaparak kodlamayı öğrenip tüm ülke okullarının katılımıyla tasarladıkları “Masalcı Robot”u kodlama tekniği ile ülke ülke şehir şehir gezdirip, ona masallar anlattırdılar.

Teknoloji çağıyla iç içe olan çocuklar, teknolojiyi ve interneti güvenli ve verimli kullanmayla ilgili çevrimiçi eğitimler alıp kendi yaşlarına uygun Web2.0 araçları ve kodlama teknikleri kullanarak etkinlikler yapıyorlar.

DİĞER HABERLER