Anasayfa Güncel Ekonomi Spor Siyaset 3.Sayfa Eğitim Yaşam Dünya Sağlık Teknoloji Bunları Biliyor musunuz?

Konya’da, Kur’an-ı Kerim’in yakılması protesto edildi

28.01.2023 15:45:00
Konya Sivil Toplum Kuruluşları Platformu Kur’an-ı Kerim’in yakılmasına karşı ‘Kur’an-ı Müdafaa yürüyüşü’ gerçekleştirdi. Yüzlerce kişi yürüyüşe destek verirken, ‘Kutsalımıza dokunma’, Kur’an kutsalımızdır, dokunulamaz’ pankartlarıyla protesto etti.
Yürüyüş Kılıçarslan Meydanı'nda başladı. Yüzlerce kişi bir araya gelerek Kayalıpark'a kadar yürüdü.
Konyalılar 'Kutsalımıza dokunma’, Kur’an kutsalımızdır, dokunulamaz’, ‘Kur’an canımız sana kurban’, ‘kâfiler için yaşasın cehennem’ pankartlarıyla Kur’an-ı Kerim’in yakılmasını protesto etti.

"Hiçbir edepsizliğe karşı sessiz kalmayacağız"
Konya Sivil Toplum Kuruluşları Platformu Başkanı Adem Ceylan: Allah’a iman eden kullar olarak, her şeyden önce bilinmesini isteriz ki, asla ve kata en büyük kutsalımız olan Kur’an-ı Kerim’e yapılacak hiçbir edepsizliğe karşı sessiz kalmayacağız. Küresel şer güçler her yönden değerlerimize ve kutsallarımıza saldırıyorlar. Her şeyi değersizleştiren, özgürlük adı altında her türlü kutsalı aşağılayan bu zihniyetle mücadeleye devam edeceğiz.  İslam düşmanlığı dünyanın her yerinde farklı şekillerde karşımıza çıkıyor. Kur’an’a karşı menfur eylemi gerçekleştiren Rasmus Paludan isimli azgın da işte bunlardan cesaret alıyor. Burada toplanan aziz Müslümanlar olarak güçlü bir sesle şu gerçekleri haykırmaya devam edeceğiz. Hiç kimse, hiçbir güç, hiçbir devlet, hiçbir otorite inancımıza hakaret edemez. Kitabımızı yakmaya cüret edemez. Peygamberimize hakaret edemez. Bizler Bin yıldır bu topraklarda Yahudilerle, Hristiyanlarla ve birçok inanç sahibi millet ile birlikte yaşadık. İslam’ın egemen olduğu dünyada ne ülkemiz de ne de başka coğrafyalarda kimsenin kutsalına dil uzatılmamış, kimsenin inancı baskı görmemiştir. Son yüzyıllarda yaşadığımız tüm acılara rağmen, kendi inancımızı yaşamakta zorlansak da hiçbir inanç sahibinin mabedine ve kutsalına el uzatmadık. Ama şu da bilinmeli ki, vatanımıza, inancımıza ve mukaddesatımıza kasteden olursa; Çeçenistan’da ne yaptıysak, Bosna’da ne yaptıysak, Afganistan’da ne yaptıysak 15 Temmuz’da ne yaptıysak aynısını yapmaya hazırız” dedi. 

DİĞER HABERLER