Anasayfa Güncel Ekonomi Spor Siyaset 3.Sayfa Eğitim Yaşam Dünya Sağlık Teknoloji Bunları Biliyor musunuz?

Konya’da kolonları çatlayan apartman yıkılacak mı?

17.10.2023 16:50:00
Konya’nın Meram ilçesinde 6 katlı bir apartmanın kolonlarında çatlak farkedildi. Yıkılma tehlikesi nedeniyle apartman boşaltıldı. Aşkan Mahalle Muhtarı ve Konya Muhtarlar Derneği Başkanı Hamdi Demir olaya ilişkin açıklamalarda bulundu.
Konya’da akşam saatleri 22.00 sıralarında Konya’nın Meram ilçesi Aşkan Mahallesi Meltemler Sokaktaki  6 katlı apartman yıkılma tehlikesi nedeniyle boşaltıldı.

24 daireli apartmanın sakinleri gece saatlerinde belediye ekipleri tarafından tahliye edilerek apartman kapısı mühürlendi.
Tadilat sırasında ortaya çıktı!
Apartmanın zemin kat dairelerinden birinde tadilat yapan vatandaş sıvayı kaldırınca kolandaki çatlakları fark etti.
Belediyeye yapılan müracaat sonrası incelemede durumun tehlikeli olduğu ortaya çıktı. Süreç hızlandırılarak bina tahliye edildi.
Apartmanda kalanlar misafirhaneye yerleştirildi
Binada yaşayan 22 aile akrabalarının yanına giderken, binadaki 2 dairenin sakinleri Meram Belediyesine ait misafirhaneye yerleştirildi.
Bundan sonra ne olacak?
Aşkan Mahalle Muhtarı ve Konya Muhtarlar Derneği Başkanı Hamdi Demir, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü ve Meram Belediyesi'nin konu ile akından ilgilendiğini söyleyerek "6 Şubat depremleri hepimizi bilinçlendirdi. Herkes can güvenliğinin mal güvenliğinden önce geldiği konusunda hemfikir. Bina kolonlarından karot örnekleri alınacak. Binanın tadilat ile ayakta kalacağını düşünmüyoruz. Muhtemelen yıkım kararı verilerek kentsel dönüşüme alınacak. Çevrede ve aynı sitede bulunan binaların da incelenmesi için girişimler olabilir. Bu çevrede 40 yaşından büyük binalar var” dedi. (Kerim Cengil)

 

DİĞER HABERLER