Anasayfa Güncel Ekonomi Spor Siyaset 3.Sayfa Eğitim Yaşam Dünya Sağlık Teknoloji Bunları Biliyor musunuz?

Konya’da kimyasal madde polisi harekete geçirmişti: 4 kişi yakalandı

23.01.2023 15:35:00
Konya’nın Selçuklu ilçesinde kimliği belirsiz kişiler tarafından boş bir araziye 65 varil kimyasal maddenin bırakılması üzerine harekete geçen polis ekipleri, 4 kişiyi yakalayarak gözaltına aldı.
Selçuklu ilçesi Dokuz Mahallesi’nde geçtiğimiz gün boş bir araziye kimliği belirsiz kişiler tarafından 65 varil kimyasal atık bırakıldı. Yapılan incelemede çevre halkının hayvanlarını otlattığı boş araziye bırakılan varillerin içerisinde sodyum sülfat, amonyum hidroksit, çeşitli atık yağ ve petrol ürünü olduğu tespit edildi.
Bölge halkına mağduriyet yaşatan ve çevre için büyük tehlike oluşturan olayla ilgili harekete geçen polis ekipleri, bölgedeki 74 ayrı kamera ait yüzlerce saatlik görüntü incelendi.
İncelemeler sonucunda Selçuklu İlçe Emniyet Müdürlüğü Suç Önleme ve Soruşturma Büro Amirliği ekipleri kimyasal maddelerin 2 farklı kamyonla bırakıldığını tespit etti. 
Ekipler, kamyon şoförleri İbrahim M. ve Cemil A.’ya kısa sürede ulaştı. Kimyasal maddelerin 3. Organize Sanayi’den Hamza Ö. isimli şahsın iş yerinden alındığı tespit edildi. Atıkları kamyona Mustafa Ö. isimli şahsın forkliftle yüklediği belirlendi.
İş yeri sahibi Hamza Ö. ve forklift operatörü Mustafa Ö. de ekipler tarafından yakalanarak gözaltına alındı. Polis ekipleri tarafından gözaltına alınan 4 şüpheli emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. 

DİĞER HABERLER