Anasayfa Güncel Ekonomi Spor Siyaset 3.Sayfa Eğitim Yaşam Dünya Sağlık Teknoloji Bunları Biliyor musunuz?

Konya'da kar tatili uzatıldı!

17.02.2021 18:10:00
Kar yağışının yurtta etkili olmaya başlaması ile birlikte tatil haberleri de gelmeye başladı. Kar yağışının etkili olduğu Konya'nın ilçelerinde yüz yüze eğitime verilen ara uzatıldı.
Konya'nın ilçelerinde kar yağışı ve buzlanma nedeniyle yüz yüze eğitime verilen ara uzatıldı.

Milli Eğitim Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, bazı ilçelerde 18-19 Şubat 2021 (Perşembe- Cuma) günleri kar yağışı, tipi ve buzlanma nedeniyle yüz yüze eğitime ara verildiği bildirildi.

İşte eğitime ara verilen ilçeler:

18 Şubat 2021 Perşembe günü:


Bozkır, Çeltik, Doğanhisar, Emirgazi, Halkapınar, Karapınar, Güneysınır ve Hadim 

18-19 Şubat 2021 (Perşembe- Cuma) günleri:

Derbent, Seydişehir ve Taşkent 

Seydişehir'de Engelli ve hamile kamu çalışanları idari izinli sayılacak
Seydişehir’de, kar yağışı ve buzlanma nedeniyle, Perşembe ve Cuma günü, yüz yüze eğitim yapan köy okulları, anaokulları ile destekleme ve yetiştirme kursları, özel öğretim kursları tatil edildi. Engelli ve hamile kamu çalışanları da idari izinli sayılacak. 

Hadim ve Taşkent'te kar kalınlığı yarım metreye ulaştı

Yaklaşık bin 500 metre rakıma sahip olan Hadim ve Taşkent ilçelerinde iki gündür aralıklarla devam eden kar yağışı Orta Torosları beyaza bürüdü. Geç gelen kar yağışı bir taraftan yüzleri güldürürken, zorlukları da beraberinde getiriyor.

Kar kalınlığı Hadim ilçe merkezinde yarım metreye yaklaşırken, ilçenin yüksek kesimlerinde yer yer 2-3 metreyi buluyor. Kar yağışının ardından Salı günü tatil edilen okullar olumsuz şartlar sebebiyle uzatıldı.

DİĞER HABERLER