Anasayfa Güncel Ekonomi Spor Siyaset 3.Sayfa Eğitim Yaşam Dünya Sağlık Teknoloji Bunları Biliyor musunuz?

Konya'da İsrail'e destek veren firmalar protesto edildi!

31.10.2023 21:18:00
İsrail'in Filistin'de yapmış olduğu soykırımı protesto etmek için Konya'daki vatandaşlar, soykırıma destek veren Fransız merkezli CarrefourSA'nın şubesinin önünde sloganlar atarak tepkilerini dile getirdi.
Fransız merkezli olan CarrefourSA İsrail şubesi askerler için kumanya hazırladı. Hazırlanan kumanyalarında üzerine ise "Güneyin çocukları, ellerinizi güçlendiriyoruz" yazmıştı.

Hatta geçtiğimiz aylarda İsrail'in Başbakanı Netenyahu, marketin Tel Aviv'deki şubesini ziyaret bile etmişti.

Filistin ve İsrail arasındaki gerilimin artması ve İsrail’in Filistin’e karşı uyguladığı saldırıların sonucunda Türkiye’den dâhil olmak üzere pek çok kişi İsrail’e yardım gönderen markaları boykot etme kararı aldı.

Market zincirinin İsrail’e göndermiş olduğu yardım paketlerinin sosyal medyada görünmesinin ardından ise Türkiye’de markaya yönelik boykot çağrıları başlarken Konya'da tepki gecikmedi.
Konya'dan tepki!
Konya'da bir grup vatandaş İsrail'in soykırımına destek veren firmanın alışveriş merkezindeki şubesinde "Çocuk Katili, Türkiye'den defol!" sloganlarıyla, Abdurrahim Karakoç'un  "Kardan Aydınlık" eserini seslendirerek tepkilerini dile getirdi.

Ayrıca tepkili kalabalık Kahve zinciri olan Starbucks'a da tepki gösterdi.

DİĞER HABERLER