Anasayfa Güncel Ekonomi Spor Siyaset 3.Sayfa Eğitim Yaşam Dünya Sağlık Teknoloji Bunları Biliyor musunuz?

Konya’da ilk defa düzenlenecek olan yazma eser sergisi “Anadolu Ârifleri ve Âlimleri” temasıyla açılıyor

06.12.2022 11:57:00
Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlı Türkiye Yazma Eserler Kurumu Başkanlığı tarafından 7-18 Aralık 2022 tarihleri arasında Konya Meram Tantavi Kültür ve Sanat Merkezi’nde düzenlenecek olan “Anadolu Ârifleri ve Âlimleri” Yazma Eser Sergisi, 07 Aralık 2022 Çarşamba günü saat 11.00'de açılacak.
Sergide, Selçuklu ve Osmanlı dönemlerinde Konya’da yaşamış, burada eser vermiş, talebeler yetiştirmiş ârif ve âlimlerin eserlerinden özenle hazırlanmış bir seçki kültür ve sanat meraklılarını bekliyor. 

Mevlânâ’dan İsmail Ankaravî’ye, Yunus’tan Sarı Abdullah Efendi’ye pek çok âlim ve ârifin eserleriyle ziyaretçileri karşılayacağı sergide Mesnevî’nin günümüze ulaşan en eski yazma nüshalarından birinin yanı sıra Yunus Emre Dîvânı’nın Süleymaniye Kütüphanesi’nde bulunan en eski nüshası da ilk defa Konya’da halkın ziyaretine açılacak. 

Anadolu irfanının kurucu babası olarak bilinen İbn Arabî ve talebesi Sadreddin Konevî’ye ait eserlerin de yer aldığı sergide, Konya kadısı ve Anadolu başkadısı büyük âlim Urmevî’nin Osmanlı coğrafyasına yayılan ve medreselerde uzun yıllar ders kitabı olarak okutulan eserleri dikkat çekiyor.

Selçuklu ve Osmanlı dönemi kâğıt, cilt, hat, tezhip ve süsleme sanatlarına dair zenginliğiyle göz dolduran yazma eserler, kültür ve sanat meraklılarının gönüllerini şenlendirecek gibi görünüyor.

DİĞER HABERLER