Anasayfa Güncel Ekonomi Spor Siyaset 3.Sayfa Eğitim Yaşam Dünya Sağlık Teknoloji Bunları Biliyor musunuz?

Konya'da hurdacı operasyonu: 10-15 liraya alıp yüzlerce liraya satıyorlar!

16.10.2022 10:10:00
Konya'da gerçekleştirilen denetimlerde birçok kuruma ait rögar kapağı, mazgal ve çöp kutusu aparatı ele geçirildi. Kamu mallarını yok pahasına satın alıp yüksek fiyatlara satan 3 iş yerinin daha önce de aynı sebeple mühürlendiği öğrenildi.
Konya İl Emniyet Müdürlüğü Meram Suç Önleme ve Soruşturma Büro Amirliğine bağlı ekipler, Yeni Meram Sanayi mevkiinde bulunan 3 iş yerinde denetim yaptı. Zabıta ekipleri ile birlikte iş yerlerinde yapılan denetimlerde hem trafiği hem de vatandaşların can güvenliğini hiçe sayarak umarsızca çalınan rögar kapakları ve yağmur mazgalları hurdalar arasında istiflenmiş halde bulundu.  

İŞ YERLERİNDE YAPILAN ARAMALARDA YOK YOK!
Polis ve zabıta ekiplerinin hurdalar arasında yaptığı aramalarda 5 rögar kapağı, 10 yağmur suyu mazgalı, 9 çöp kutusu sabitleme aparatı, 90 alüminyum boru aparatı, 110 vana, 20 musluk başlığı, 10 çeşme bataryası, birçok elektronik araç-gereç ile motosiklet ve otomobil aküsü ele geçirildi.

10-15 LİRAYA ALIP YÜZLERCE LİRAYA SATIYORLAR 
Çevre esnafından ve mahalle sakinlerinden edinilen bilgiye göre, özellikle kamuya ait alanlardan vatandaşların hizmeti için yapılan rögar kapağı, yağmur suyu mazgalı ve çöp kovalarını 10-15 lira gibi rakamlara alan hurdacılar malzemeleri erittikten sonra yüzlerce lira kar ile satarak elden çıkarıyor. 

AYNI İŞ YERLERİ DAHA ÖNCE DE BİRÇOK KEZ MÜHÜRLENMİŞ
Denetimler sonucu iş yerlerinin daha önce de hırsızlık malı satın almaktan mühürlendiği öğrenilirken iş yeri sahipleri Reşit A., Behçet Ç. ve Berat A. hakkında "Hırsızlık Malı Satın Almak ve Mühür Fekki"nden adli ve idari işlem başlatıldı.

DİĞER HABERLER