Anasayfa Güncel Ekonomi Spor Siyaset 3.Sayfa Eğitim Yaşam Dünya Sağlık Teknoloji Bunları Biliyor musunuz?

Konya’da Filistin’e destek yürüyüşünde provoke edici slogan atanlar hakkında inceleme başlatıldı

05.04.2024 12:19:00
Konya’da Filistin’e destek amaçlı yapılan yürüyüşte provoke edici ve hakaret içerikli pankart taşıyarak slogan atan şahıslar hakkında Cumhuriyet savcısı talimatıyla tahrikât başlatıldı. Öte yandan etkinlik alanında izinsiz drone uçurduğu belirlenen bir şahıs hakkında da işlem başlatıldı.

İsrail'in Gazze'de saldırılarına tepki olarak Konya'da yürüyüş düzenlendi. Düzenlen yürüyüşte bazı kişilerin provoke edici ve hakaret içerikli pankart/ sloganları olduğunun tespit edilmesi üzerine, şahıslar hakkında Cumhuriyet savcısı talimatıyla tahrikât başlatıldı.

Konuyla ilgili Konya Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, “4 Nisan Perşembe günü saat 20.15’te Konya’da Filistin’e destek amaçlı yapılan etkinlikte, topluluğun içine sızan bazı kişilerin provoke edici ve hakaret içerikli pankart/ sloganları tespit edilmiştir. Esasen topluluğun istemediği ve eylemi amacından saptıran pankartlar alandan uzaklaştırılmış, pankartları taşıyan ve hakaret içerikli olduğu değerlendirilen sloganları atan şahıslar hakkında Cumhuriyet savcısı talimatıyla tahrikât başlatılmıştır. Aynı şekilde etkinlik alanında izinsiz drone uçurduğu belirlenen bir şahıs hakkında da işlem başlatılmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur” denildi. (Yunus Köroğlu)

 

DİĞER HABERLER