Anasayfa Güncel Ekonomi Spor Siyaset 3.Sayfa Eğitim Yaşam Dünya Sağlık Teknoloji Bunları Biliyor musunuz?

Konya’da ekmeğe zam!

13.12.2021 17:56:00
Konya'da ekmeğe 25 kuruş zam geldi. Zam ile birlikte Konya'da ekmek fiyatı 2 lira oldu.
Gıda ürünlerine gelen zamlar ekmek fiyatına da yansıdı.  Konya’da 5 Ekimden itibaren ekmek fiyatında 35 kuruş artış yapılmıştı.  Ekmek fiyatlarına yeniden bir zam geldi.

Üretim maliyetlerinin artması birçok gıdaya zam olarak yansıyor. Bunun son örneği ekmek oldu.
Konya Fırıncılar Odası Başkanı Vedat Honca, Konhaber.com’a yaptığı özel açıklamalarında artan maliyet ve girdilerden dolayı başta ekmek olmak üzere unlu mamullerde yüzde 30 ila 38 arasında bir fiyat artışının geleceğini söylemişti.

Vatandaşın alım gücüne göre yakın bir zamanda unlu mamullerde fiyat ayarlaması yapacaklarını belirten Honca, “Yakında asgari ücrete zam gelecek. Bunları da göz önüne alarak tekrar tekrar fiyat güncellememek için pide, etliekmek, simit, poğaça yufka, kadayıf, baklava kısacası tüm unlu mamullere artan maliyetlerden ve girdilerden dolayı yüzde 30 ila 38 arasında bir fiyat ayarlaması gelecek. Zaten vatandaşın alım gücü olmadıktan sonra biz %50 yapsak ne yazar alım gücüne göre bir fiyat dengesi kuruyoruz” şeklinde konuşmuştu.

Ekmeğe 25 kuruş zam!
Zam kararından önce Konya genelinde ekmek 1 lira 75 kuruşa satılıyordu. Konya Ticaret Odası tarafından alınan yeni kararla 14 Aralık Salı gününden itibaren zamla birlikte 200 gram ekmek 2 liradan satılacak. Poğaça ve simit ise 3 liradan satılacak.

Konya Ticaret Odası tarafından paylaşılan listede fiyatlar şöyle:

DİĞER HABERLER