Anasayfa Güncel Ekonomi Spor Siyaset 3.Sayfa Eğitim Yaşam Dünya Sağlık Teknoloji Bunları Biliyor musunuz? Resmi İlanlar

Konya'da dev operasyon! Ağır silah parçalarıyla dolu fabrika ortaya çıkarıldı!

05.06.2025 09:40:00
Karatay’da yasa dışı silah üretimi yapılan bir fabrikaya düzenlenen operasyonda binlerce silah parçası ele geçirildi. Aralarında ağır silahlara ait parçaların da bulunduğu 8026 parça, güvenlik güçlerinin dikkatli çalışmasıyla ortaya çıkarıldı. Olayla ilgili 1 şüpheli gözaltına alındı.

Konya İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü, Silah ve Patlayıcı Maddeler Şube Müdürlüğü ile Karatay İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin ortak çalışması sonucu kaçak silah üreticilerine yönelik dev bir operasyon gerçekleştirildi. 
İÇLERİNDE BOMBA ATAR VE DOÇKA DA OLAN 8026 ADET SİLAH PARÇASI ELE GEÇİRİLDİ 
Konya Emniyet Müdürlüğü ekiplerince Karatay ilçesinde faaliyet gösteren bir fabrikada yasa dışı silah parçası üretimi yapıldığı tespit edildi. Fabrikaya düzenlenen operasyonda AK-47 Kalaşnikov, G3, Bixi, MG3, FN, Docka ve bomba atar gibi çeşitli  silahlara ait toplam 8 bin 026 adet silah parçası ele geçirildi. 
Operasyon kapsamında  gözaltına alınan 1 şüpheli emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. (Yunus Köroğlu)

DİĞER HABERLER