Anasayfa Güncel Ekonomi Spor Siyaset 3.Sayfa Eğitim Yaşam Dünya Sağlık Teknoloji Bunları Biliyor musunuz?

Konya’da depremzede aileye fahiş fiyatla ev kiraladılar!

15.03.2023 10:35:00
Konya’da depremzede bir vatandaşa fahiş fiyattan ev kiralayan emlakçı ile ev sahibi hakkında adli işlem başlatıldı.
Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremin ardından göç alan illerden biri Konya’da, fahiş kira artışları Konya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından mercek altına alındı.

Denetimler devam ediyor
Gayrimenkul satış ve kiralama işlemleri incelenerek deprem öncesi ve sonrasındaki fiyatlar karşılaştırılıyor. Bu kapsamda fırsatçılara geçit vermeyen Konya İl Emniyet Müdürlüğü de denetimlerini sürdürüyor. 

Depremde evini ve iş yerini kaybetti
Asrın felaketinin yaşandığı Gaziantep’in İslahiye ilçesinde yaşayan Muzaffer Alçı, depremde evini ve iş yerini kaybetti. Bir yakının aracılığıyla ailesiyle birlikte Konya’ya gelen Muzaffer Alçı, bir emlakçı ile görüşerek 6 bin 750 TL’ye ev kiraladı. Depremzede Muzaffer Alçı, daha sonra emlakçıya 8 bin TL komisyon, ev sahibine ise 1 yıllık kira bedeli olan 81 bin TL’yi peşin ödedi.

Depremzede vatandaş şikâyetçi oldu
Kiraladığı daireye yerleştikten sonra komşularının, kendi kira bedelinin yarısından daha düşük fiyata oturduğunu öğrenen depremzede Alçı, kendisine fahiş fiyattan ev kiralandığını öğrenince şikâyetçi oldu. 

Emlakçı ile ev sahibi hakkında adli işlem
Depremzede vatandaşın şikâyetçi üzerine Konya Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Mali Suçlar Büro Amirliği ekipleri harekete geçti. Yapılan incelemelerin ardından ekipler, emlakçı ve ev sahibi hakkında ‘Fiyatları Etkileme’ maddesi gereğince adli işlem başlattı. Ayrıca Ticaret İl Müdürlüğünün de emsal kira bedelinin belirlenmesi için çalışma başlattığı öğrenildi.
“Allah devletimizden, polisimizden razı olsun”
Depremzede Muzaffer Alçı, “Allah devletimizden, polisimizden razı olsun. Hakkımızı kimseye yedirmemek için çalışıyorlar” dedi. 

DİĞER HABERLER