Anasayfa Güncel Ekonomi Spor Siyaset 3.Sayfa Eğitim Yaşam Dünya Sağlık Teknoloji Bunları Biliyor musunuz?

Konya'da çöp evde bebek bulunmuştu: Komşular o anları anlattı

27.03.2023 20:03:00
Konya’da çöp evde 1 yaşlarındaki kız bebeği bulundu. Açlıktan halsiz düşen bebeğin içler acısı halini gören komşular olaya ilişkin konuştu
Konya'nın Selçuklu ilçesindeki  bir apartmanın  sakinleri uzun süre aynı daireden çocuk ağlama sesi geldiğini duydular. Evde yaşayan kadına ulaşamayan komşular apartman yöneticisinin yardımıyla yan daireden eve girdi. Apartman sakinleri gördükleri manzara ile şoke oldular.
Anne 2 aydır binada görülmemiş
Apartman sakinlerinden birisi "Gördüklerimi nasıl ifade edebilirim bilmiyorum lakin 2 aydır anneyi bina da gören yok” ifadesinde bulundu.

Binaya çatıdan girdiklerini söyleyen komşulardan bir kadın "Anneyi arıyoruz ama telefonlarını açmıyor. Ben de bir Anneyim sağolsun polisler arayınca Anne'ye ulaşıldı” dedi

"5 ay önce komşularımızı uyardım"
Apartman sakinlerinden A.N. bebeğin annesinin tüm komşularıyla konuşan bir kadın olduğunu anlattı.

A.N, bebeği annesiyle beraber hiç görmedikleri için şüphelendiğini belirterek, "Getir sevelim' diyoruz. Sürekli 'bakıcıda, gidip alacağım, getireceğim.' diyordu. Ben 5 ay önce komşularımızı uyardım. 'Bu çocuk kesinlikle bakıcıda değil, gelin şikayet edelim.' dedim. Komşularım, 'Yok anneden ayıramayız, olmaz, yapamayız.' dediler. Konu bu şekilde kapandı." dedi.

Komşular arasında dün akşam bu konunun tekrar açıldığını anlatan A.N, daha sonra apartmanda bebek ağlama sesi duyduklarını ifade etti.

Bebeğin annesi F.G'yi telefonla aradıklarını açmayınca ev sahibiyle görüştüklerini anlatan A.N, "Sağ olsun ev sahibi de yardımcı oldu. Yan komşunun evinin balkonundan atladım. Atladıktan sonra baktığımda çöplüğü görünce şok oldum. O kadar bakımlı bir insanın evine inanamadım. Kendime geldikten sonra balkon kapısı açıktı, içeri girdim. Kokudan boğulacaktım. Elimdeki peçeteden yardım aldım. Evin içinde biraz daha ilerledim, karanlık bir oda vardı. Odanın kapısını itekleyince bir inleme sesi duydum. 'Çocuk burada.' diye kendimi dışarı attım. Çocuğun orada olduğunu duyunca hepimiz şok olduk. Ondan sonra bebeğe hemen su vermeye çalıştım. O kadar susamış ki bir biberon su bitirdi. Daha sonra ev sahibimiz hemen yetkilileri aradı." diye konuştu.

Olay
Merkez Selçuklu ilçesi İhsaniye Mahallesi'ndeki bir evden dün sürekli ağlama sesi duyan vatandaşlar, balkondan komşularının evine girdi. Vatandaşlar, çöp dolu evin içerisinde 1 yaşlarında bebek buldu.İhbar üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri gönderildi. Bebek, daha sonra hastaneye kaldırıldı.Harekete geçen polis ekipleri, bebeğin annesi olduğu belirlenen F.G polisteki işlemlerinin ardından serbest bırakıldı. Savcının dosyayı ikmalen istediği öğrenildi.  Öte yandan çocuğun durumunun iyi olduğu öğrenildi.

DİĞER HABERLER