Anasayfa Güncel Ekonomi Spor Siyaset 3.Sayfa Eğitim Yaşam Dünya Sağlık Teknoloji Bunları Biliyor musunuz?

Konya’da çok sayıda öğrenci yedikleri yemekten zehirlendi

01.02.2022 16:29:00
Konya’da KTO Karatay Üniversitesinde kampa gelen çok sayıda öğrenci yedikleri yemekten zehirlendikleri iddiasıyla çeşitli hastanelere kaldırıldı.
Merkez Karatay ilçesi Akabe Mahallesi'nde bulunan KTO Karatay Üniversitesinde kampa gelen çok sayıda öğrenci yedikleri yemekten zehirlendikleri iddiasıyla çeşitli hastanelere kaldırılıp tedavi altına alındı.

Üniversiteside düzenlenen kamp için Konya'ya gelen çok sayıda öğrenci yedikleri öğle yemeğinin ardından rahatsızlandı. Bunun üzerine çok sayıda öğrenci mide bulantısı, kusma ve baş dönmesi şikâyetleriyle çevredeki hastanelerde tedavi altına alındı. 

Öğrencilerden bazıları öğle yemeğinde ciğer yediklerini, bir süre sonra midelerinin bulandığını ve kusmaya başladıklarını, durumlarının ağırlaşması üzerine ise hastaneye kaldırıldıklarını kaydetti.

Ambulansla gıda zehirlenmesi şüphesiyle hastanelere kaldırılan öğrenci sayısının 63 olduğu ve sağlık durumlarının ise iyi olduğu öğrenildi. Öğle yemeğini yiyen öğrenci, çalışan ve görevlilerin sayısının ise 400'ün üzerinde olduğu tahmin ediliyor.  

KTO Karatay Üniversitesinden önemli duyuru!
Zehirlenme vakalarının ardın KTO Karatay Üniversitesinin sosyal medya hesaplarından önemli duyuru yapıldı.

KTO Karatay Üniversitesi’nden konuyla ilgili yapılan açıklamada şöyle denildi: “KTO Karatay Üniversitesi, hizmet sağladığı birçok alanda Türk Standartları Enstitüsü tarafından belirlenen kriterler çerçevesinde sorumluluklarını yerine getirmekte ve hijyen kurallarına azami düzeyde önem vererek gerekli kalite süreçlerini başarıyla yürütmektedir. Kampüsteki yeme-içme faaliyetlerinin müstecirler tarafından yürütüldüğü üniversitemizde bugüne kadar yaşanmamış üzücü bir olay vuku bulmuş ve 1 Şubat Salı günü üniversitemiz yemekhanesinde yemek yiyen bazı öğrencilerimiz, akademik ve idari personelimiz ve kamp için üniversitemizde bulunan lise öğrencileri yedikleri yemekten etkilenmiştir. Gıda zehirlenmesi şüphesiyle üniversitemiz sağlık hizmetlerine başvuran 60’ın üzerindeki kişiye anında tıbbi müdahalede bulunularak hastaneye sevkleri sağlanmıştır. Şu anda farklı hastanelerde tedavi altında bulunan hastalarımızın hayati tehlikeleri bulunmamakta ve tedavi süreçleri üniversitemiz tarafından yakinen takip edilmektedir. Üniversitemiz sürecin sağlıklı yürütülebilmesi adına hızla aksiyon alarak tüm paydaşlarını resmi iletişim kanalları vasıtasıyla bilgilendirmiş, sürekli olarak takibi yapılan yemeklerin numuneleri ilgili kamu kurumlarıyla paylaşılmış ve laboratuvar analiz sonuçları beklenmektedir. Ayrıca üniversitemiz yemekhanesinde bugün yemek yiyen kişiler tek tek aranarak sağlık durumları kontrol edilmiştir. KTO Karatay Üniversitesi olarak son hastamız hastaneden çıkana kadar süreci yakından takip edeceğimizi belirtiyor ve bu üzücü olaydan etkilenen tüm hastalarımıza acil şifalar diliyoruz”
(Konhaber / Kemal Sayın - Kerim Cengil)



 

DİĞER HABERLER