Anasayfa Güncel Ekonomi Spor Siyaset 3.Sayfa Eğitim Yaşam Dünya Sağlık Teknoloji Bunları Biliyor musunuz?

Konya’da çocuk görüşme merkezinin sayısı 2’ye yükseldi

11.03.2023 15:55:00
Adalet Bakanlığınca, velayet altındaki çocukların teslimi ile çocukla kişisel ilişki kurulması işlemlerinin yapıldığı çocuk görüşme merkezi sayısı 2’ye yükseltildi. Söz konusu merkezler, 13 Mart Pazartesi gününden itibaren faaliyet vermeye başlayacaktır.
Adalet Bakanlığı tarafından 57 il ve 356 ilçede faaliyete geçirilen Çocuk Görüşme Merkezlerine, Konya Çocuk Görüşme Merkezi ve Selçuklu Çocuk Görüşme Merkezi de katıldı.

Konuyla ilgili Konya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan açıklamada:“Çocuk Teslimi ve Çocukla Kişisel İlişki Kurulmasına İlişkin İlam ve Tedbir Kararlarının Yerine Getirilmesine Dair Yönetmelik“ kapsamında Adalet Bakanlığımız tarafından 57 il ve 356 ilçede faaliyete geçirilen Çocuk Görüşme Merkezlerine, Konya Çocuk Görüşme Merkezi ve Selçuklu Çocuk Görüşme Merkezi de katıldı. Konya’da Adalet Bakanlığı ile Konya Valiliği, Konya Büyükşehir Belediyesi ve Selçuklu Belediyesi işbirliği ile oluşturulan söz konusu merkezler 13.03.2023 tarihinde faaliyete başlayacaktır. Daha önce icra müdürlükleri tarafından gerçekleştirilen Çocuk Teslimi ve Çocukla Kişisel İlişki Kurulmasına ilişkin işlemler, 13.03.2023 tarihi itibarıyla Konya Cumhuriyet Başsavcılığı Adli Destek ve Mağdur Hizmetleri Müdürlüğü tarafından söz konusu Çocuk Görüşme Merkezlerinde yerine getirilecektir” denildi.

DİĞER HABERLER