Anasayfa Güncel Ekonomi Spor Siyaset 3.Sayfa Eğitim Yaşam Dünya Sağlık Teknoloji Bunları Biliyor musunuz?

Konya’da ‘Çiftçi Okulları Tarla Günü’ gerçekleştirildi

29.06.2021 23:44:00
Konya’da yürütülmekte olan "Sürdürülebilir Arazi Yönetimi ve İklim Dostu Tarım" projesi kapsamında Kadınhanı’nın Başkuyu Mahallesinde ve Cihanbeyli’nin Böğrüdelik mahallesinde Uygulamalı ‘Çiftçi Okulları Tarla Günü Etkinlikleri’ düzenlendi.
Tarla günü etkinliğine Bahri Dağdaş Uluslararası Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürü Fatih Özdemir, Konya İl Tarım ve Orman Müdür Yardımcısı Esat Altuntaş, Bitkisel Üretim ve Sağlığı Şube Müdürü Niyazi Emrah Çerez, teknik personeller ve proje sahasında yer alan çiftçiler katıldı. 

Proje çalışmalarından olan Uygulamalı Çiftçi Tarla Okullarının yürütücüsü olan Bahri Dağdaş Uluslararası Tarımsal Araştırma Enstitüsü tarafından hazırlanan programda, çiftçilere kurağa dayanıklı çeşitlerin gösterilmesi ve mera ıslahı ve yönetimi gösterildi. 

Programda, enstitü tarafından tescillenen kurağa dayanıklı Arpa, Buğday ve Yulaf çeşitlerinin tanıtılmasının ardından Cihanbeyli Böğrüdelik Mahallesinde mera ıslahı çalışmaları çiftçilere yerinde uygulamalar ile gösterilerek çalışmalar hakkında bilgi verildi.

DİĞER HABERLER