Konya’da sürücüleri yakından ilgilendiren bir uygulama Ekim ayında hayata geçirilmişti. Karayolu güvenliğini artırmak, trafik düzenini sağlamak ve hız ihlallerinin önüne geçmek amacıyla Yeni İstanbul Caddesi ile Adana Çevreyolu Caddesi’ne kurulan Ortalama Hız İhlal Tespit Sistemleri aktif olarak çalışmaya devam ediyor.
EDS-2 (Revize) Projesi kapsamında tamamlanan çalışmalarla birlikte, belirlenen güzergâhlarda hız sınırını aşan sürücüler artık sistem tarafından otomatik olarak tespit ediliyor ve idari para cezası uygulanıyor.
KONYA'DA BU CADDELERDE HIZ YAPAN YANDI!
Proje kapsamında; Yeni İstanbul Caddesi’nde (Türmak Kavşağı – Bosna Kavşağı arası) 6 ayrı hız koridoru,
Adana Çevreyolu Caddesi’nde (Borsa Kavşağı – Küçükkumköprü Kavşağı arası) ise 20 hız koridoru oluşturuldu.
ORTALAMA HIZ RADARLARI AKTİF
Yetkililer, kurulan sistemlerin Elektronik Denetleme Sistemleri’nin (EDS) bir alt bileşeni olduğunu belirterek, araçların iki nokta arasındaki geçiş sürelerinin hesaplandığını ve ortalama hız üzerinden ihlal tespiti yapıldığını ifade etti.