Anasayfa Güncel Ekonomi Spor Siyaset 3.Sayfa Eğitim Yaşam Dünya Sağlık Teknoloji Bunları Biliyor musunuz?

Konya'da bilime meraklılara müjde! İkincisi de geliyor

28.07.2023 22:14:00
Konya Büyükşehir Belediyesi Konya Bilim Merkezi tarafından oluşturulan Bilim Tırı'nın ikincisi geliyor. Uğur İbrahim Altay:"Türkiye’nin TÜBİTAK destekli en büyük Bilim Merkezi ve bilim tırımıza yeni bir arkadaş daha geliyor." dedi.
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay  Konya Bilim Merkezi tarafından oluşturulan Bilim Tırı'nın ikincisinin müjdesini verdi. 

"Yeni bir arkadaş daha geliyor"

Başkan Altay sosyal medya paylaşımında şu ifadelere yer verdi: "Türkiye’nin TÜBİTAK destekli en büyük Bilim Merkezi ve bilim tırımıza yeni bir arkadaş daha geliyor. Her yaştan bilime meraklı hemşehrilerimiz, gençlerimiz ve çocuklarımız için 2. Bilim Tırımızı da tamamlamak üzereyiz."

Konya Büyükşehir Belediyesi Konya Bilim Merkezi bünyesinde hizmet veren Bilim Tırı, yaz tatilinde bilim meraklısı öğrenciler için Kültürpark'ta hizmet veriyor.Bilim Tırı haftanın yedi günü 11.00-19.00 saatleri arasında Kültürpark’ta ziyaret edilebiliyor. Bilim Tırı’nı ziyaret eden öğrenciler; vücudumuzun organları, robotlar, dinozor, psikomotor becerisi geliştiren oyunlar, akıl-zeka oyunları, sürtünme ile oluşan statik elektrik, el bataryası, hiperbolik delik, desibelmetre gibi materyaller hakkında bilgi edinebiliyorlar. (Elif Sağlam)

DİĞER HABERLER