Anasayfa Güncel Ekonomi Spor Siyaset 3.Sayfa Eğitim Yaşam Dünya Sağlık Teknoloji Bunları Biliyor musunuz?

Konya’da 2 hastane pandemi hastanesi oldu

11.08.2021 11:30:00
Konya’da endişelendiren vaka artışının ardından kent merkezinde hizmet veren Beyhekim Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Meram Devlet Hastanesi yeniden pandemi hastanesi ilan edildi.
Konya’da endişelendiren vaka artışının ardından kent merkezinde hizmet veren Beyhekim Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Meram Devlet Hastanesi yeniden pandemi hastanesi ilan edildi.
Konya’da günlük vaka sayıları binin üzerinde seyrediyor. Kent genelindeki hastanelerin yoğum bakım üniteleri dolmak üzere. Kentte görülen vakaların çoğu ise delta varyantı. Konya’da aşı olmayanların sayısı ise bir hayli fazla.  Aşı olanların sayısı ise yüzde 61,5’ e ulaşmış durumda. Kentte her yüz kişiden 40’ı aşı olmamış durumda.
Uzmanlar vatandaşların aşı olmaları konusunda uyarıyor. Konya’nın 452 noktasında aşı istasyonlarının olduğunun altını çizen yetkililer aşı olamayanları stantlara davet etti.

Konya İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Koç, “Salgın hastalıktan kurtularak normal hayata dönebilmenin tek çaresi aşıdır. Artan vaka sayıları ile birlikte vatandaşlarımızın aşı olma isteklerinin de artış gösterdiğini görüyoruz. Tüm bu gelişmelere rağmen halen aşı konusunda istediğimiz noktada değiliz. Aşılarla ilgili yanlış ve çarpıtılmış bilgiler Covid-19 ile olan mücadelemizi zorlaştırıyor. Vatandaşlarımızdan isteğimiz yetkili ağızlardan söylenmeyen hiçbir paylaşıma kesinlikle itibar etmemeleri ve en kısa sürede aşılarını yaptırmalarıdır” dedi.
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’da sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada “Vaka sayılarındaki artışı kontrol altında tutmak zorundayız. Aşı ile bağışıklık sağlanmadan tedbirsizlik kısır döngü ile sonuçlanır. Aşı olun. Tedbirlere uyun” diye konuştu. (Konhaber - Kemal Sayın)
 

DİĞER HABERLER