Anasayfa Güncel Ekonomi Spor Siyaset 3.Sayfa Eğitim Yaşam Dünya Sağlık Teknoloji Bunları Biliyor musunuz?

Konya-Cihanbeyli yolu yeniden trafiğe açıldı!

02.10.2022 18:35:00
Konya'nın Cihanbeyli ilçesinde, kum fırtınası nedeniyle Ankara-Konya ile Konya-Cihanbeyli kara yolları kısa süre trafiğe kapatıldı.
Meteoroloji, kuvvetli rüzgar sebebiyle Konya’nın da aralarında olduğu 31 kente sarı kodlu uyarıda bulunmuştu.
 
Edinilen bilgiye göre, ilçede şiddetli rüzgarla birlikte kum fırtınası görüş mesafesini azalttı.

Bu nedenle Ankara-Konya ve Konya-Cihanbeyli kara yolları bir süre trafiğe kapatıldı. Kara yolları, kum fırtınasının etkisini azaltmasının ardından kontrollü şekilde yeniden ulaşıma açıldı.

Konya Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada da yağışın başlamasının tozu baskıladığı, bu nedenle kum fırtınasının sona erdiği belirtilerek, sürücülerden şiddetli rüzgara karşı dikkatli olmaları istendi.
 

Konuya ilişkin Konya İl Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada: “Hava Muhalefeti; Şiddetli rüzgarla birlikte kum fırtınası ve görüş mesafesinin düşük olmasından dolayı Konya-Cihanbeyli Yolu Cihanbeyli  istikametinin 50 km'si ve Altınekin kavşağında tüm araçlara yol trafiğe kapatılmıştır.” ifadelerine yer verildi.

Yetkililerden yapılan son açıklamada ise: "Vatandaşlarımızın Dikkatine! Hava Muhalefeti; Şiddetli rüzgarla birlikte kum fırtınasından ve görüş mesafesinin düşük olmasından dolayı Konya-Cihanbeyli Yolu Cihanbeyli  istikametinin 50 km'si ve Altınekin kavşağından tüm araçlara kapatılan yol saat 18.43 itibariyle kum fırtınasının dinmesinin ardından yeniden tüm araçların trafiğine açılmıştır. Sürücülerimizin hava muhalefetini göz önünde bulundurarak dikkatli ve duyarlı davranması önemle duyurulur." denildi.

DİĞER HABERLER