Anasayfa Güncel Ekonomi Spor Siyaset 3.Sayfa Eğitim Yaşam Dünya Sağlık Teknoloji Bunları Biliyor musunuz?

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Altay: Hedefimiz mavi

01.03.2021 21:40:00
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, illerin risk değerlendirme kriterlerine göre 4 kategoriye ayrıldığı haritayı paylaştı. Buna göre iller risk değerlendirme kriterlerine göre 4 kategoriye ayrıldı. Konya'nın ise çok yüksek riskli iller arasında yer aldı. Bunun üzerine açıklama yapan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, hayatın normale dönmesi için çaba harcamalıyız. Hedefimiz mavi" dedi.
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, illerin risk değerlendirme kriterlerine göre 4 kategoriye ayrıldığı haritayı paylaştı. Buna göre iller risk değerlendirme kriterlerine göre 4 kategoriye ayrıldı.  Düşük riskli (mavi), orta riskli (sarı), yüksek riskli (turuncu) ve çok yüksek riskli (kırmızı) olarak kategoriler belirlendi. Konya ise çok yüksek riskli iller arasında yerini aldı. 

"Hayatın normale dönmesi çaba harcamalıyız"
Konya'nın çok yüksek riskli iller arasında yer almasıyla ilgili açıklama yapan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Risk durumumuzdan dolayı bazı kısıtlamaların devam etmesine ben de üzülüyorum.Hep birlikte esnafımızın işyerlerini açması, çocuklarımızın okullarına başlaması ve hayatın normale dönmesi için çaba harcamalıyız.Bugün yeniden başlayalım, birlikte başarabiliriz" dedi. 
"Hedefimiz mavi!"
Konya olarak önümüzdeki haftalarıN normalleşme süreci için iyi değerlendirilmesi gerektiğine dikkat çeken Başkan Altay, sözlerini şu şekilde sürdürdü: "Kurallara daha fazla dikkat etmek hepimizi rahatlatacaktır.Detayları, ilgili Bakanlıklarımızın kararnameleri, İl Hıfzıssıhha Kurulumuzun kararları çerçevesinde duyurmaya devam edeceğiz. Moralimizi bozmadan her yaştan hemşehrimden virüsü bulaştıracak ve bulaşacak ortamlardan uzak durmasını, kurallara uymasını istirham ediyorum. Yeniden başlamak için birbirimize destek olmalıyız. Üzerimize düşen hassasiyet için sizlere güveniyorum. Hedefimiz mavi!"

DİĞER HABERLER